Harlem Lake - Dave Warmerdam Band

De Dave Warmerdam Band gaat verder onder een nieuwe naam: HARLEM LAKE. Tegelijkertijd zal in een op 27 februari uit te zenden live-stream voor het eerst hun hun langverwachte nieuwe materiaal te horen en te zien zijn. De band bestaat uit 5 jonge muzikanten, maar voor deze speciale gelegenheid hebben zij hun band uitgebreid met zangeressen, een driekoppige blazerssectie, percussie en tweede gitarist. Het afgelopen jaar hebben zij hard gewerkt aan deze nummers en nu is dan eindelijk het moment daar om dit te laten zien aan het publiek!

Harlem Lake Promo: Live In Concert 27 Feb 2021

 

Verwacht een krachtige set met een energie die je normaal enkel op de hoofdpodia van grote festivals tegenkomt. Zangeres Janne Timmer blaast een ieder weg met haar soulvolle stem vol power terwijl Sonny Ray haar zonder twijfel aanvult op de gitaar. Dave Warmerdam op toetsen is het brein achter de arrangementen en vormt een muzikale steunpilaar op het podium. De muziek die zij maken is oprecht, gelaagd en diepgaand, maar ook heerlijk om helemaal los te gaan.

De roots van de band liggen in de bluesmuziek maar door de invloeden van Joe Bonamassa en Tedeschi Trucks Band is hun geluid verbreed tot een stevige bluesrock sound met een vleugje soul. In 2019 wonnen zij de Dutch Blues Challenge en begin vorig jaar stonden zij in de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis, TN. Ze werden gespot door de Amerikaanse bluesgitarist Walter Trout en staan in september in zijn voorprogramma in onder andere Paradiso en 013.

Maar voordat de wereld weer losbreekt uit de greep van het virus presenteert de band zichzelf in dit livestream concert. Vier met hen de nieuwe bandnaam en proost samen op een muzikale toekomst!

Livestream concert op 27 februari via www.strealix.com/event/harlem-lake

Tickets zijn Euro 13,50 (exclusief €1,50 servicekosten) en zijn bedoeld om de volgende kosten te dekken: het opnemen/uitzenden/promoten van deze show, het uitbetalen van de muzikanten en de opnames van het aankomende album.

The Dave Warmerdam Band changes their band name! On February 27th you can attend the band’s debut concert during a live stream. During this concert the band will present their new songs and for the occasion they have expanded their band with a horn section, percussion, guitar and backing vocalists!

Harlem Lake Online : www.harlemlake.com


Ook op Blues Magazine ...