Foto Dé Blueskrant krijgt radioprogramma bij 40UP Radio

Dé Blueskrant krijgt radioprogramma bij 40UP Radio

Vanaf januari 2018 krijgt Blues on top of Blues – Dé Blueskrant een wekelijks radioprogramma bij radio zender 40UP Radio van Harry de Winter, met als presentatoren de uitgevers van Dé Blueskrant zelf, de in Olst wonende Marijn Ooijman en Ingrid Bosch. Het programma heet On Top of Blues en de eerste uitzending is te beluisteren op 19 januari 2018 om 20.00uur op www.40UPradio.nl

40UP Radio
40UP Radio is opgericht door Harry de Winter omdat hij van mening is dat er tegenwoordig niet of nauwelijks goede radio meer wordt gemaakt. 40UP Radio draait sinds 2015 non-stop muziek voor en door muziekliefhebbers. Muziek die je zelden hoort op de hedendaagse radio, albumtracks van tijdloze en nieuwe artiesten.

De presentatoren, onder wie Johan Derksen, Jan Donkers, Mart Smeets, Robert ten Brink, Felix Rottenberg, Marc Stakenburg en Harry de Winter zelf zien het als een vorm van zendelingenwerk. De huidige radiostations draaien veelal de hits en middle of the roadmuziek. 40UP Radio wil anders zijn en richt zich op albumtracks van de ‘elpee’. Er is geen businessmodel, de presentatoren krijgen hier niet voor betaald en doen dit puur uit liefde voor muziek. Harry De Winter financiert de zender middels een eigen stichting.

Programma On Top of Blues
In On Top of Blues zoeken Marijn en Ingrid elke vrijdagavond de grenzen op van de blues. Zij conformeren zich niet aan één bepaalde stijl maar hebben in de breedste zin van het woord een eigenzinnige kijk op blues en de invloeden van de blues. Blues, Roots, Americana, Rock, Bluegrass, Folk, R&B, Funk: het komt allemaal aan bod.

Dé Blueskrant
Dé Blueskrant is sinds 2015 een papieren kwartaaluitgave en benaderd de blues in de breedste zin van het woord. Doel van de krant is het publiceren van fraaie achtergrondverhalen over binnen- en buitenlandse blues- en blues gerelateerde acts en relevante informatie over festivals, podia en concerten. Sinds de start in 2015 spraken zij vele artiesten en beïnvloeders uit de muziekscene maar ook beeldende kunstenaars, schrijvers en ambachtslieden. De blues wordt benaderd als lifestyle in deze gratis krant die, in een oplage van 15.000, door heel Nederland en in een deel van België wordt verspreid.

40UP Radio is te beluisteren via de stream op de website www.40upradio.nl, via de 40UP Radio app en elke avond vanaf 21:00 uur op FM en DAB+ via NH Radio. De podcast van de eerste ‘On top of Blues’ staat reeds online op www.40UPRadio.nl

Foto Dé Blueskrant krijgt radioprogramma bij 40UP Radio


Ook op Blues Magazine ...