Dé Blueskrant editie 8

De 8e editie van De Blueskrant kun je met recht ‘soulful’ noemen.
De 73e jarige Ted Neeley uit Texas begon als schreeuwende drummer in een rock ’n roll band. In de vroege jaren zeventig stal hij de zangpartijen van Ian Gillan [Deep Purple] en de harten van miljoenen mensen als Jezus in de rockopera Jesus Christ Superstar. Sinds die tijd speelde hij deze rol duizenden keren met volle overgave, passie en tomeloze energie. Een prachtig verhaal over een man die alles vanuit zijn hart doet en een ieder op een zelfde plek weet te raken.

Bij zangeres Shirma Rouse gaat het over niets anders dan liefde en bij de Mississippi soulman Vasti Jackson over muzikaal communiceren en laten zien wie je bent.

In de items `archief’ en de `boeken’ staan twee Amerikaanse grootheden centraal en tussen de Nederlandse gitaarhelden loopt het leeftijdverschil hoog op. De nestor van de Nederlandse gitaarmuziek aan de ene kant en de toekomst van de gitaarmuziek aan de andere kant. Eamonn McCormack uit Ierland [a.k.a. Samuel Eddy] heeft het volste vertrouwen in een nieuwe carrière. Met een vers platencontract en met de ritmesectie van Gary Moore zal dat geen probleem zijn.

Dat is nog lang niet alles want Bluesfestival Delft heeft wat te vertellen net als het Rory Gallagher Tribute Festival, Ribs & Blues Raalte, Blues an de Riest net als veel zalen en podia die hun agenda presenteren. Via facebook gaan we in de komende tijd een aantal ticketacties doen voor mooie concerten.
Houd dat in de gaten via: https://www.facebook.com/deblueskrant/

Abonneren op Dé Blueskrant dat kan via: www.deblueskrant.nl
Eenmalig exemplaar ontvangen, mail dan naar: [email protected]


Ook op Blues Magazine ...