Crossing Borders

Met deze twintigste editie maken we vijf jaar Dé Blueskrant vol. Vijf jaar met prachtige verhalen over oude muziek en nieuwe muziek, van oude bekenden en nieuwe grootheden, geschiedenis en toekomst en bovenal heel veel nieuwe inzichten. En dat is, al dan niet toevallig, ook meteen het thema van deze krant. Want nieuwe inzichten krijg je niet door in je eigen cirkeltje rond te blijven draaien. Nieuwe inzichten krijg je wanneer je naar buiten gaat. Met je ogen en vooral je hart open.

Crossing borders, in alle opzichten: muzikaal, geografisch, creatief, persoonlijk en spiritueel. To know him is to love him, met andere woorden, wanneer je je in iets of iemand verdiept ga je begrijpen waar het vandaan komt en dat is in de huidige wereld belangrijker dan ooit. De wereld lijkt zoveel kleiner dan in het tijdperk vóór de social media maar in plaats van begrip voor elkaar te krijgen lijkt het of we juist steeds verder uit elkaar drijven. Totdat we de verhalen in onze krant uitwerken want dan blijkt weer dat we zoveel meer met elkaar gemeen hebben dan dat we soms voorgespiegeld krijgen. En dat juist dát, wat we niet gemeen hebben, de inspiratie en creativiteit kan verveelvoudigen, tenminste … wanneer je daarvoor open staat en wanneer je grenzen durft te overschrijden. Dan blijkt de mix van verschillende achtergronden, stijlen, culturen en smaken een ontzettend sterk gegeven.

In onze vorige krant stond een recept voor New Orleans Gumbo. Met kerst hebben we die zelf gemaakt en het is het lekkerste wat we ooit gemaakt en gegeten hebben en met recht soulfood te noemen. Gumbo is, zoals Sonny Landreth het zegt, een goede analogie voor de smaken en stijlen van de verschillende culturen. En zo zien wij ons leven het liefst: hoe meer smaken, hoe rijker, voller en lekkerder alles wordt.

We wensen je veel plezier en we adviseren je om de vorige krant er nog eens bij te pakken, het recept te maken en met dit verhaal en de verhalen in deze krant in je achterhoofd al die smaken eens goed tot je door te laten dringen. Proef maar hoe lekker!

De Blueskrant


Ook op Blues Magazine ...