Sinds het debuutalbum ‘Stayin’ Out Late’ uit 2017 hebben de mannen niet stilgezeten. In een jaar tijd speelden ze ruim 150 shows in binnen- en buitenland, groeiden ze als band en werkten ze aan nieuw materiaal. Het niveau was al hoog, maar is in deze periode nog verder gestegen en dat valt goed te horen op de nieuwe plaat. Volgens verwachting klinkt de band als een klassieke bolide, maar dan wel eentje met een moderne motor.

Op hun tweede album, wederom geproduceerd door Pablo van de Poel (DeWolff) en Mischa den Haring (T99), horen we nog beter hoe verliefd Levi, Rowan, Rafael en Bas zijn op de muziek die ze maken. Natuurlijk draaiden de Dawn Brothers de platen van Bob Dylan en het eveneens volledig aan zijn muziek dienstbare The Band grijs. Dat betekent daarentegen niet dat hier plots theedoeken op de toms liggen of potsierlijke Silverface-versterkers op het podium staan: deze Zuid-Hollanders zoeken liever hun eigen geluid. Dat lijken ze, zo’n twee jaar na hun oprichting, gevonden te hebben: eigenlijk pas vanaf vorig jaar bewogen de individueel gevormde muziekencyclopedieën zich van het papier naar het podium, waar het viertal razendsnel in een broederschap veranderde.

De live reputatie van de Dawn Brothers is inmiddels een feit en grenzeloos gebleken. Deze zomer is de band te zien op vele festivals in Nederland en vooral ook in Duitsland. Sinds hun debuut in 2017 hebben de Rotterdammers een krankzinnig aantal shows mogen geven in clubs en op festivals in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zuid Afrika, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en supports mogen verzorgen voor artiesten zoals Margo Price, White Denim, Ian Siegal en DeWolff.

Op 11 oktober presenteren de Dawn Brothers het nieuwe album in Rotown in Rotterdam. Vervolgens vertrekken ze in november naar Duitsland voor een tournee met DeWolff om in december en januari 2019 weer langs de Nederlandse clubs te touren:

11 oktober : Rotown, Rotterdam | ALBUM RELEASE SHOW
06 december: Nieuwe Nor, Heerlen
14 december: Simplon, Groningen
15 december: Bitterzoet, Amsterdam (in samenwerking met Paradiso)
20 december: Cul de Sac, Tilburg (in samenwerking met 013)
11 januari 2019: Merleyn, Nijmegen
12 januari 2019 : EKKO, Utrecht

Als voorproefje op Classic brengen de Dawn Brothers ook een nieuwe single uit – luister nu naar Summer Jam 2017, een heerlijke up-tempo zomerplaat waar je wel vrolijk van moet worden:


Tracks:
01. Summer Jam 2017
02. Holy Water
03. Lucky Charm
04. Sweet Love
05. Too Many Colors In The Sun
06. Yours & Mine
07. Gas To Carry On
08. How Come
09. Got To Act
10. Hood Ornament
11. Eagle One
12. What A Feeling Can’t Do

Website: Dawn Brothers