Foto Dawn Brothers Brengen Heruitgave Next Of Kin Uit

‘Next Of Kin (Deluxe Edition)’ bevat vier nieuwe live opnames.
Dit najaar is Next Of Kin te zien in diverse Nederlandse clubs.

Afgelopen Record Store Day verscheen Next Of Kin, een EP waarop Dawn Brothers samen met muzikale bloedverwanten Tim Knol, DeWolff, Coal Harbour en Merel Sophie lieten horen dat roots en Americana ook anno 2019 nog spannend kan klinken. Het album werd lovend ontvangen door de Nederlandse pers en zal op 23 augustus als ‘deluxe edition’ uitgebracht worden op CD. ‘Next Of Kin (Deluxe Edition)’ bevat de zes originele songs met daarbij vier live opnames van de ‘Next Of Kin’ releaseshow in Zonnehuis te Amsterdam. Naast een optreden op Once In A Blue Moon-festival in Augustus zal de volledige formatie in november en december een aantal clubshows in Nederland spelen. Kaarten hiervoor zijn vanaf nu verkrijgbaar via de zalen.

Tussen 1989 en 1994 werd er op een paar plaatsen in Nederland een tiental kinderen op de verkeerde tijd en plek geboren: ruim 40 jaar te laat en zo’n 7000 kilometer te ver naar het oosten. Immuun voor de nukken, grillen en trends van hun eigen tijd – maar gewapend met een buitengewone hoeveelheid talent, visie en bovenal soul – groeiden deze misfits uit tot relatief volwassen wezens die als muzikale magneten tot elkaar werden aangetrokken.

Vier van hen vormden Dawn Brothers. Drie van hen vormden DeWolff. Samen met Tim Knol, Merel Sophie en een paar obscuurdere Nederlandse Swampers infecteerden zij – solo of in groepsverband – langzaam maar zeker het hele land met hun eigen Nederlandse Americana virus. Wat al deze artiesten gemeen hebben is de onweerstaanbare drang om tijdloze muziek – ontstaan uit een onvoorwaardelijke en diepe liefde voor de Amerikaanse muzikale roots, gemaakt door mensenhanden, wars van trends en landsgrenzen – te maken

Wat zij vanaf nu gemeen hebben: één band. Next Of Kin is een bundeling van de muzikale superkrachten van al deze muzikale superhelden. Wat nou verkeerde tijd en plek? Eerder tijdloos en actueler dan ooit!

Dawn Brothers & Friends - Devil Woman


‘Next Of Kin (Deluxe Edition)’ verschijnt op 23 augustus aanstaande via V2 Records. De volledige formatie tourt dit najaar langs diverse clubs in Nederland:

24.08 – Once In A Blue Moon, Amsterdam
21.11 – TivoliVredenburg, Utrecht
06.12 – Effenaar, Eindhoven
07.12 – Hedon, Zwolle
08.12 – Boerderij, Zoetermeer
12.12 – Volt, Sittard
13.12 – LuxorLive, Arnhem

Foto Dawn Brothers Brengen Heruitgave Next Of Kin Uit

photo by Ruth Nije Bijvank


Ook op Blues Magazine ...