David Gogo – “Different Views”
Label: Dixiefrog
Formaat: CD
Datum release: 2009

David-Gogo_Different-Views

De canadese gitarist David GoGo heeft al aardig wat jaartjes voor prima Blues And Beyond vermaak gezorgd kan ik je zeggen, en het nieuwe album geeft dat toch maar weer eens aan, en ook hoe veelzijdig deze man eigenlijk wel is. Onze vriend is natuurlijk vanaf jongs aan beinvloed door mensen als Stevie Ray, maar ook Howlin’ Wolf en Son House, en dus hebben hier te maken met een artiest die meer doet dan alleen maar riedelen op zijn gitaar, maar vooral ook de nodige stijlen gebruikt in zijn nummers. Als we het hebben over de muziek van David dan horen we Blues Rock, maar veel meer dan dat, want David schrijft erg goede ballads zelf, en zijn gitaartechniek gaat van zeer ruig, tot prachtige ingetogen riffs.

Dat deze man bijzonder is, bleek vroeger al toen David al het podium mocht delen met mensen als The Great Albert Collins en ook The Fabulous Thunderbirds en als we dan ook nog melden dat hij een aantal Awards heeft gewonnen nl. in 2003 en 2006, dan kunnen we vaststellen dat we hier met een groot talent te maken hebben.

Dit is inmiddels al zijn negende album, en klinkt een beetje anders dan de vooraf gaande, hoewel natuurlijk wel zijn kenmerken er weer in zitten. Bij mij begon de kennismaking al met “Skeleton Key”, wat een album was, waar de variatie vanaf spatte naar mijn idee, en ook zijn Live album, is er een die niet te versmaden was. “Vibe” het vorige album kende ook al een aantal van die hoogstandjes, wat betreft variatie in de nummers, en werd erg goed ontvangen vooral, terwijl het album veel te laat uit kwam in Nederland (beter laat dan nooit)

Nu dan, het nieuwe album “Different Views”, de titel geeft het eigenlijk al aan, een andere kijk of een ander uitzicht, enn dat houd in dat David wederom ballads combineert met Blues Rock, maar ook Gospelinvloeden, en heel veel samenzang in zijn nummers heeft gegooid, en ik heb me laten vertelllen dat de opnames ook nog een beetje “Home Cooked” zijn, ofwel Thuis opnames met zoveel mogelijk het pure geluid. Een en ander resulteert wel weer in een mooi album met mooie ingetogen dingen, wat Rock and Roll and Blues Rock items, maar vooral Ballads met een andere Feel er in dit keer, en een Slow Blues vinden wij dit keer niet op het album.

Het is dus niet perse een Puur Blues album, maar is daarom wel zeker een aangename verpozing vind ik zelf, hoewel ik niet alles geweldig vind moet ik dan ook zeggen, maar zeg nou zelf, er zijn maar weinig albums, waarvan je bij elk nummer helemaal uit je dak gaat toch? laten we eens even kijken wat de tracks te bieden hebben dan: De opener “it Is Too late To stop Now” – Blues Rock alom en hakt er stevig in meteen al; “Don’t Bring me Down”, een pure Sixties Feel in de song, wat lekker weg luistert; “Lies”, Funky en Lekker , en dan volgt de ballad “Erase Any Trace”, en dat moet je vooral niet doen, want dit een een pracht, met dat riedeltje van Muddy Waters Blues er in van Paul Rodgers, en eigenlijk lijkt het nummer er wel op maar heeft een ietswat andere invulling, en klinkt echt als een ballad, terwijl Rodgers er echt een Blues nummer van maakt.

Dan “Gold” een heftige “Wah Wah” in deze track, en dan gaan we echt naar de Blues nl. Boogie in “Where The Devil Won’t Go”, Lekkerrrr. Stevie Ray komt voorbij in “Over And over” qua stijl, maar een absoluut pareltje is toch zeker ook “Relax”, mooie blazers er in, en het doet mij veel aan Ian Parker denken, en ook Danny Bryant zou dit hebben kunnen zingen, maar David geeft er een mooie sjeu aan en tot slot de afsluiter “I’ll Do It Myself”, een stevig nummer, die er vooral lekker uit knalt en Live zeker vermoed ik.

Kortom een album om weer te koesteren, en eens temeer bewijst onze vriend zijn kracht in variatie en vakmanschap en vooral “Eigenheid” in zijn Blues And beyond. Binnenkort te bewonderen (o.a. 4 september- De Kade Zaandam en een dag later op het BluesRock Festival te Tegelen) en voor meer optredens check de agenda op de site. Een album die gewoon weer zich mag scharen in de toch al zeer imposante loopbaan van deze kanjer- check this out.
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. It’s Too Late To Stop Now
02. Don”t Bring Me down
03. Lies
04. Erase My trace
05. I’ll Get over it
06. Gold
07. Where The Devil Won’t Go
08. Gunslinger
09. Relax
10. Over And over
11. Since You’ve gone
12. I’ll Do It Myself

Website David Gogo : www.davidgogo.com


Ook op Blues Magazine ...