Dave Riley and Bob Corritore – “Lucky To Be Living”
Label: Blue Witch Records
Formaat: CD
Datum release: oktober 2009

Dave Riley Bob Corritore_Lucky To Be Living

Blue Witch Records presenteert nieuwe schijf van het succes volle duo Dave Riley en Bob Corritore. Dit zijn 2 grootmachten in een pakket, en het is eigenlijk een soortement van deel 2 op hun vorige projekt. het album is o.m. opgedragen aan the late Frank Fost, waar hier dan ook een aantal songs van vertolkt worden in vooral de beste traditie. Dit is The real thing, ofwel een album voor de echte Blues purist denk ik.

Dit duo kent elkaar al heel wat jaartjes.

Dave werd geboren in de Missisippi en groeide op met veel Gospel en veel Chicago Blues klanken van weleer. Zingt met een rauwe stem en speelt heftige gruizige licks op zijn gitaar. In dienst presteerde hij het om het noodzakelijke t e combineren met muziek, door in Big bands en jazz gezelscahppen plaats te nemen. Speelde in de jaren 90 met velel legendes van de Bluesmuziek. mensen als Frank Fost, Sam Car waren regelmatig in zijn buurt te vinden. Dave heeft zelf ook een prima solo album afgeleverd genaamd Whiskey Money And Woman.
Bob Corritore: geboren in Chicago, speelt harmonica, en had als invloeden mensen als de great Walter Horton en ook Louis Meyers. Speelde met de aller grootse blueslegendes uit de Chicago Blues en heeft maar liefst een rol op 32 albums als muzikant. Een zeer hoogwaardig solo album van hem is “All Stars Blues Sessions”. Verder is Bob ook een impresario van de Chicago Blues, en brengt veel nieuws op websites e.d

Te samen brengen zij Delta en Chicago Blues van de bovenste plank, en dan ook nog met steun van mensen als Henry Gray-piano en ook Chris James-gitaar. Deze mensen zijn natuurlijk zelf weergaloos op hun instrument, dus dit is Bues op en top. De tracks zijn op zich vol van variatie, voor zover dat kan in de Chicago en Delta blues. Klasse gewoon, maar wel voor de liefhebber- Hoogstandjes zijn onbetwist: Sharecroppers Blues en ook de Titeltrack mag er wezen en is ook nog helaas van grote waarheid voorzien, want inderdaad mogen zij blij zijn dat ze er nog zijn, en wij met hun, want Dave heeft al een aantal keren ternauwernood aan het einde kunnen ontsnappen gelukkig. Genieten dus!
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Jelly Roll King
02. Ride With Your daddy Tonight
03. On My way
04. Lucky To Be Living
05. Back Down The Dirt Road
06. Let’s get Together
07. Country Blues
08. The Things You Do
09. Sharecropper Blues
10. Automobile

Website Bob Corritore : www.bobcorritore.com
Website Dave Riley : www.daverileybluesman.com
MySpace Dave Riley and Bob Corritore : www.myspace.com/daverileybobcorritore


Ook op Blues Magazine ...