DAVE ALVIN & PHIL ALVIN

De beroemde broers Dave Alvin en Phil Alvin komen in november voor 2 concerten naar Nederland. Het duo, ook bekend als de frontmannen van The Blasters, zal samen met begeleidingsband The Guilty Ones op 11 november in Metropool (Hengelo) en 12 november in Paradiso te zien zijn. Het is de eerste keer dat zij in deze hoedanigheid in ons land optreden. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia.

Deze zomer brachten zij het album ‘Common Ground: Dave Alvin & Phil Alvin Play and Sing The Songs of Big Bill Broonzy’ uit. Op deze plaat laten de gebroeders Alvin een geslaagde verzameling fenomenale covers van icoon Broonzy horen. Het is een eerbetoon aan de zanger/gitarist (1893-1958) die aan de wieg stond van de countryblues, roots en folk.

Dave Alvin en Phil Alvin zijn vooral bekend als frontmannen van de legendarische punk roots band The Blasters, die zij in 1979 oprichtten. De groep geldt sinds jaar en dag als een van de meest invloedrijke en karakteristieke roots/americana bands. Dankzij hun goed ontvangen must-have albums binnen het genre (zoals ‘American Music’ en ‘Hard Line’) en de hartstochtelijke en vurige live reputatie, heeft de band een enorm schare fans achter zich gekregen.

In 1986 kozen de Alvin’s voor hun eigen carrière, nadat Dave The Blasters verliet. Het duurde uiteindelijk tot 2012 dat de broers weer samen voor publiek zouden gaan optreden. Dit deden ze onder meer in de southern gothic supernatural musical ‘Ghost Brothers of Darkland County’ van Stephen King, John Mellencamp en “T Bone” Burnett. Maar het was uiteindelijk de gezamenlijke fascinatie voor Broonzy die hen weer samenbracht in de studio om terug te blikken over dertig jaar van zijn leven.

De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten via andere kanalen anders dan via de podia aan te schaffen, omdat hierbij het risico op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.


Ook op Blues Magazine ...