Darrell Nulisch – “Just for You”
Label: Severn Records
Formaat: CD
Datum release: oktober 2009

Darrell-Nulish-Just-for-You

Op de vroege zaterdagmorgen de nieuwe CD “Just for you” van Darrell Nulisch in de speler gestopt en ik moet zeggen dat je dan op een hele prettige manier muzikaal wakker wordt gemaakt.

Op het eerste gehoor zei de man me weinig maar bij navraag bleek ik hem toch wel te kennen als Bluesman van o.m. Anson Funderburgh & the Rockets en hij schijnt de steun en toeverlaat te zijn geweest van Soul-man James Cotton.
De uit Dallas afkomstige Darrel is opgegroeid in een wereld van Blues en Soul en dit is absoluut terug te horen op deze nieuwe schijf, het is één en al Bleu-eyed Soul wat de klok slaat.

Hoewel hij als zanger niet één van de sterkste Soul-vertolkers is staat hij zeker op een heel charmante manier zijn mannetje, zeker gesteund door een vette kundige Soul- en Rhythm & Bluesband compleet met blazers, de broodnodige Hammond, een achtergrondkoor en wat een lekkere gitarist!
Een leuke combinatie is ook dat hij in een bloedstollende soulballad de solo op zijn mondharmonica voor zijn rekening neemt.

De samenwerking met de Severn House Band die ondermeer bestaat uit oude vrienden als gitarist Jon Moeller en drummer Robb Stupka, met Benjie Porecki op keyboards levert Nulisch een handvol nieuwe songs op samen geschreven met bassist en muzikale vriend Steve Gomes, maar ook minder bekende covers van mensen als Slim Harpo (“Just For You”) , JJ Malone (“It’s A Shame”), en een obscure uitvoering van Lou Pride (“Work For Love”) zijn op de schijf te vinden.

Soulsongs in de goede Staxtraditie doen mij swingen op mijn stoel terwijl ik dit verhaaltje zit te schrijven en wat een goede transparante productie ook, complimenten aan producer David Earl. Een absolute aanrader dus voor liefhebber van een fijne portie Soul en Rhythm & Blues!
(Tom Moerenhout)

Tracks:
01. You Don’t Know Me
02. The Woman Don’t Live Here No More
03. Work for Love
04. Just for You
05. It’s a Shame
06. Just a Little Blues
07. Far Too Lonely
08. All the Love We Had
09. Let a Woman Be a Woman
10. Natural Thing

Website Darrell Nulisch : www.darrellnulisch.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.