Met een uitverkochte Ziggo Dome show achter de rug, kondigt Danny Vera meteen de nieuwe datum aan, dit keer samen met The Neon Orchestra.

Danny Vera keert met orkest terug naar de Ziggo Dome (poster)

Danny Vera keert met orkest terug naar de Ziggo Dome op 7 september 2024

Na twee succesvolle uitverkochte Ziggo Dome shows in 2022 en 2023 keert Danny Vera voor de derde keer op rij terug in de Ziggo Dome in 2024. Dit keer neemt hij een 50-koppig gelegenheidsorkest mee: The Neon Orchestra. Niet alleen de komst vandaag van zijn nieuwe album DNA is dus goed nieuws, we kunnen meteen aftellen naar 7 september 2024. Tickets voor deze show zijn verkrijgbaar vanaf 19 oktober 2023 om 10:00 uur, via www.veraziggodome.nl.

The Neon Orchestra

Op 7 september 2024 keert Danny Vera terug naar de Ziggo Dome voor een nieuwe speciale show. Op deze avond wordt hij namelijk ondersteund door The Neon Orchestra, onder leiding van Britse dirigent Dominic Seldis, waar hij zowel nieuwe als oude muziek ten gehore zal brengen. Dominic Seldis heeft met alle grote symfonie-en kamerorkesten in het Verenigd Koninkrijk gespeeld en werkte in de opnamestudio’s van Londen voor films als Harry Potter, James Bond en The English Patient. In 2008 verhuisde Dominic naar Nederland om 1e solo-contrabassist te worden bij het Koninklijk Concertgebouworkest van Amsterdam.

DNA

Vandaag kwam Danny Vera’s nieuwe album, DNA, uit. Het album is in een korte tijd geschreven en opgenomen in zijn woonplaats Middelburg. Met DNA wilde Danny Vera ‘terug naar de basis’ – hij nam het album in één keer op om het zo authentiek mogelijk te houden. Vera daarover: “Zo deden ze dat vroeger ook en daarom klonk dat juist zo goed, vol spelplezier. De oneffenheden horen erbij, de imperfecties maken het perfect.”

Danny Vera

Over Danny Vera

Jarenlang veroverde Danny Vera de harten van het publiek in kleine zalen en brak in 2019 door met het nummer ‘Roller Coaster’, waarmee hij de hoogste nieuwe binnenkomer ooit was in de Top 2000. In 2020 stootte hij Queen van de troon en belandde ‘Roller Coaster’ op nummer één. Afgelopen zomer behaalde het nummer 100 miljoen streams op Spotify. Ondertussen is Danny Vera niet meer weg te denken van Nederlandse poppodia, festivals en theaters, dit jaar was hij onder andere te zien op Paaspop, Concert At Sea en in de Ziggo Dome. Later dit najaar speelt hij o.a. uitverkochte solo shows in de Oostkerk in Middelburg en in the round shows in de clubs met zijn ‘Beggin’ For Trouble Tour’.

Danny Vera
7 september 2024
Ziggo Dome, Amsterdam

Dit is een concert met alleen zitplaatsen. Tickets kosten vanaf €49,50 (excl. servicekosten en transactie- en/of verzendkosten). De voorverkoop start donderdag 19 oktober 2023 om 10:00 uur via www.veraziggodome.nl.


Ook op Blues Magazine ...