Dana Fuchs terug in Nederland

Juist op het moment dat orkaan Debbie in kracht lijkt af te nemen dient de volgende zich al weer aan. Dana Fuchs, ooit eens omschreven als een mix tussen Janis Joplin, Mick Jagger en een sigarettenpeuk drijvend in een glas bourbon, is inmiddels druk bezig om zich te prepareren voor een korte maar intensieve tournee waarbij diverse clubs in Nederland zullen worden bezocht. Veel bezoekers zullen dan kennismaken met haar enorme stembereik en stormachtige performance.

De uit New Jersey afkomstige zangeres kan zich beroepen op een geweldige live-reputatie. Met haar doorleefde vocalen maakte zij hier al indruk op festivals als Parkpop, Bospop en Moulin Blues, maar niets gaat boven de intimiteit en sfeer van een dampende clubshow. Wie wel eens getuige is geweest van haar podiumverrichtingen zal kunnen beamen dat Fuchs er met haar band altijd in slaagt om haar publiek binnen no time om de vingers te winden en mee te sleuren in haar wereld van knallende blues, vlammende soul en gepassioneerde rock.

De tour van Dana Fuchs start in De Piek in Vlissingen en eindigt in De Bosuil in Weert.
Heel even zag het er naar uit dat Amsterdam buiten de boot zou vallen, daar de North Sea Jazz Club failliet ging. Gelukkig bood het sympathieke Q-Factory de helpende hand. Het nog jonge podium in Amsterdam-Oost opent binnenkort niet alleen voor Dana Fuchs de deuren, maar ook voor o.a. Big Monti Amundson, Junior Mack & Blind B en Tim Knol met zijn Doug Sahm tribute.

De kaartkopers die een kaart voor de NSJC-show hadden aangeschaft zijn op vertoon van die kaart uiteraard gewoon welkom in Q-Factory.

Na inmiddels vijf albums te hebben uitgebracht staat Fuchs op het punt om na de tournee de studio in te duiken om te werken aan een opvolger. Met behulp van de fans is een geweldige actie opgestart die het mogelijk heeft gemaakt om de nieuwe plaat op te nemen in een studio te Memphis, Tennessee, een stukje heilige grond waar haar grote idolen zoals Aretha Franklin en Otis Redding hun beste werk ooit opnamen. De kans is groot dat de fans tijdens de komende reeks concerten een voorproefje krijgen van al het moois dat Dana Fuchs daar straks gaat opnemen.
Dat zij er zin in heeft blijkt uit de videoboodschap die zij speciaal voor het optreden in Amsterdam op haar website plaatste:

Dana Fuchs Tour – April 2017
Za 8 april – Vlissingen – De Piek
Zo 9 april – Amsterdam – Q-Factory
Wo 12 april – Arnhem – Luxor Live
Do 13 april – Heerlen – Nieuwe Nor
Vr 14 april – Drachten – Iduna
Za 15 april – Breda – Mezz
Zo 16 april – Weert – Bosuil

Website artiest: www.danafuchs.com


Ook op Blues Magazine ...