Dana Fuchs

Eind juni deed Dana Fuchs een overdonderend optreden op Parkpop (zie verslag). Een deel van de pers ontging dit omdat die vol aandacht waren voor het eerste solo optreden van de zanger van Live op het andere podium. Maar het publiek reageerde massaal en heftig. In september is de Dana Fuchs Band voor een beperkt aantal optredens terug in Nederland en Belgie en daarna zullen ze hier tijd niet te zien zijn, vanwege veel belangstelling in andere Europese landen en het werken aan een nieuwe cd die begin 2010 verwacht wordt. Dus als je ze nog een keer wilt zien in dit jaar …

Dana Fuchs Tour Data September 2009

12-sep DANA FUCHS BAND BEVERWIJK UIT DE KUNS BEVERWIJK
13-sep DANA FUCHS BAND DE NOOT HOOGLAND
16-sep DANA FUCHS BAND BOERDERIJ ZOETERMEER
19-sep DANA FUCHS BAND BINKOM BLUES BINKOM (Belgie)
20-sep DANA FUCHS BAND BOSUIL WEERT

Dana Fuchs

BluesMagazine In Gesprek Met … Dana Fuchs (Deel 2)

4 September 2009
17.00 uur

Door Jeroen Bakker

Zelfs op die spaarzame vrije dagen wanneer er even geen optredens worden gedaan staat bij Dana Fuchs thuis de telefoon roodgloeiend. BluesMagazine wist er even tussen te komen om zodoende de laatste stand van zaken door te nemen voordat Dana’s tournee in Nederland een vervolg krijgt.

Een paar dagen thuis in the US en vervolgens weer naar Europa. Is het niet handiger om hier woonruimte te zoeken?

Ja het lijkt er wel op maar het komt goed uit dat we even hier zijn want ik had werkelijk geen schone kleren meer bij me. Ik ben vandaag dan ook mijn spullen aan het pakken en bezig met de voorbereidingen voor de trip. Daarnaast zijn we nu ook begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe album. De eerste demo’s zijn al opgenomen en zoals het er nu naar uit ziet zal het grootste gedeelte tegen het einde van dit jaar klaar zijn.

Gaan we daar al het een en ander van horen tijdens je aanstaande optredens hier?

Absoluut, we zullen ongeveer zes nieuwe tracks doornemen tijdens de rehearsals en uiteindelijk zullen er per show zo’n drie of vier worden gespeeld.

De laatste keer dat we elkaar spraken werd het optreden tijdens Parkpop zojuist bevestigd. Hoe heb je het ervaren?

De mensen hadden me al gewaarschuwd dat het een nogal groot festival betrof maar dat ze allemaal bij ons optreden bleven kijken verbaasde me en gaf tegelijkertijd een enorme kick.
We hebben heel goede kritieken gekregen en ikzelf vond het ook geweldig om daar vervolgens The Pretenders te kunnen zien. Zij zijn één van onze favoriete bands. Jon had het geluk om enkele bandleden na afloop te kunnen ontmoeten terwijl ik de pers te woord moest staan. Dat laatste is iets wat ik overigens helemaal geen probleem vind hoor. Ik was ook tevreden over onze show en met die geweldige respons was het als geheel erg geslaagd.

Je zou ook een nieuwe drummer hebben ingelijfd?

Klopt. Carter ‘Bonham’ McLean heet onze nieuwe drummer. Ik heb al eerder met hem in de studio gewerkt en hij past qua sound beter bij mijn muziek. Carter heeft een meer soulvol drumgeluid terwijl de vorige drummer toch meer metal-georienteerd was en zich bovendien bij ons toch iets ongemakkelijk voelde. Ik denk dat het voor beide partijen beter was.

Je optredens in Italie zijn zeer succesvol verlopen maar wat is er nu precies met je bassist Walter (Latupeirissa) voorgevallen?

Walter zou vanuit Duitsland naar ons toe komen vliegen toen wij in Sardinië aankwamen en direkt moesten soundchecken voor het optreden daar. Omdat hij vastliep in het verkeer vanwege een ongeluk miste hij het vliegtuig. Het optreden kon toen niet meer worden afgelast want we zouden dan een groot aantal fans moeten teleurstellen. Het was een grootschalig optreden met een gigantische lichtshow en rookmachines dus we hebben Walter kunnen vervangen door op zijn plaats enorme rookontwikkelingen te produceren.

Pak snel je spullen in en wij kijken er naar uit om je hier te zien spelen met de band inclusief Walter.

MAAK KANS OP GESIGNEERDE CD VAN DANA FUCHS !

BluesMagazine.nl mag namens Dana Fuchs 5 gesigneerde exemplaren van de CD “Dana Fuchs Live In NYC” weggeven aan de lezers!! Interesse? Stuur dan snel een mailtje naar bluesmagazine.nl met als onderwerp “Dana Fuchs CD” om kans te maken op dit album. Vergeet niet je volledige NAAM en ADRES te vermelden!!
CD actie loopt tot 1 oktober 2009. De winnaars worden via de mail op de hoogte gebracht. Succes!
Over de uitslag van deze actie kan niet worden gecorrespondeerd!

——

Deze CD actie is afgesloten op woensdag 14 oktober 2009. Bij dezen willen wij een ieder bedanken die heeft meegedaan. De CD’s zullen in het weekend van 17/18 oktober naar de gelukkige winnaars verstuurd worden.

Website Dana Fuchs : www.danafuchs.com


Ook op Blues Magazine ...