1974066_743009062448596_9102380522394604262_o

Opwarmen voor Culemborg Blues 2016: ” The Night Before The Day After 2016″

Het is inmiddels een traditie: ” The Night Before The Day After”. De vrijdagavond voor Culemborg Blues spelen er in verschillende horeca gelegenheden bands voor bezoekers die al in de stad zijn voor Culemborg Blues, maar natuurlijk ook om de Culemborgers alvast in de stemming te brengen. Dit jaar maar liefst 8 bands in 5 verschillende horeca gelegenheden.

Demi Knight, eetcafé onder “Op de Haven”, 19.15 – 20.00 uur
Demi is een jonge singer/songwriter, geboren en getogen in Tiel. Gewapend met akoestische gitaar, country-sound en eerlijke teksten neemt ze het publiek mee naar haar eigen wereldje. Dit doet ze niet alleen: drummer Martijn Soeterbroek, gitarist Filip Schrijver en bassist Bram Schrijver geven Knight’s muziek een nieuwe dimensie..

Bugaboos

The Bugaboos (BE), Café De Mart, 20.00 – 22.00 uur.
Allen afkomstig uit de regio Antwerpen in België werken zij al jaren aan hun specifieke sound en stijl. Zij brengen zorgvuldig gekozen Bluessongs, aangepast en gemoderniseerd tot een eigen Bugaboos geluid. Ze durven af te dwalen van de meest bespeelde wegen en loodsen zo de verschillende stijlen van de Rhythm&Blues naar de 21ste eeuw.

Meryn Bevelander Band, eetcafé onder “Op de Haven”, 20.15 – 21.15 uur
Vorig jaar al op Culemborg Blues, nu op The Night before de blues/bluesrockformatie uit Nijmegen rond de twaalfjarige gitarist Meryn Bevelander. Meryn wordt begeleid door zijn broers Florian op drums en Aron op bas.De Meryn Bevelander Band speelt hoofdzakelijk door Meryn zelfgeschreven materiaal met hier en daar een verdwaalde cover (Rory Gallagher/Freddie King/Gary Clark jr.).

The Legs, Café Den Tollensteghe, 20.30 – 23.59 uur.
Dit powertrio uit Noordwijk aan Zee brengt een mix van rock, psychedelica en blues die sterk doet denken aan de 60’s en 70’s. Het is dan ook geen verassing dat bands als The Jimi Hendrix Experience, Cream, Led Zeppelin en Pink Floyd als inspiratiebronnen worden genoemd.

Robert den Hartigh2

Robert Den Hartigh, Brasserie Het Kasteeltje, 21.00 – 23.00 uur.
Robert (1976) speelt sinds 1993 rootsmusic, folk en countryblues. Het doorleefde Americana geluid, klinkt door in zijn eigen songs. Daarnaast vertolkt en haalt hij inspiratie uit de Mississippi Deltablues en andere traditionele Amerikaanse rootsmuziek. Naast de blues- en rootsmusic, speelt Robert ook folktraditionals of hillbillysongs uit het diepe zuiden van Amerika.

First Lady

The First Lady, Eetcafé onder “Op de Haven”, 21.30 – 23.30 uur.
Blues voor ouderen? Het is een misverstand waarmee The First Lady voor eens en altijd afrekent. Vier jonge, talentvolle muzikanten. Bruisend van jeugdige energie. Maar met een ouderwetse passie voor de blues. Sinds de oprichting in 2012 ieder jaar terug te vinden op Culemborg Blues.

Theo Sieben, Grand Café Bij Bas, 21.30 – 23.30 uur.
Theo heeft een eigen geluid en een eigen stijl ontwikkeld die elementen bevat uit de folk van de Appalachen, psychedelische folk uit de 60’s, gospel, Indie en Southern Blues. Een americana meltingpot. Hij speelt op National gitaren, de metalen iconische bluesgitaren. Zijn voorliefde voor rauwe geluidsopnames van fieldrecordings en bootlegs is altijd hoorbaar op zijn albums.

Hellhounds 2016 (RGB, 72DPI)

The Hellhounds, Grand Café De Horlogerie, 22.00 – 23.30 uur.
Het scheurende stemgeluid van zangeres Sarah Ockhuijzenen de gitaar- en bluesharp soloʼs nemen een belangrijke plaats in en komen goed tot hun recht op de dansbare grooves van de ritmesectie. De muzikanten van The Hellhounds hebben het publiek in hun greep en laten niet meer los. Kleding passend bij de muziekstijl en tijd maakt het plaatje compleet. Het repertoire bestaat uit: Etta James, Chuck Berry, Big Maybelle, Bo Diddley etc, maar ook minder bekend werk uit de zwarte muziekcultuur van mid 20e eeuw.

Meer informatie op de website van Culemborg Blues, www.Culemborgblues.nl
Toegang is overal gratis!