Laurence Jones (UK) en Busted Feet op Culemborg Blues Night 2016

Laurence Jones heeft in zijn relatief korte loopbaan in de UK al een behoorlijke reputatie opgebouwd. Zowel in 2014 als in 2015 sleepte hij de titel “Young Artist of the Year” award bij de British Blues Awards binnen. Voldoende redenen voor Culemborg Blues hem uit te nodigen voor de 11e Blues Night.

Laurence Jones
Laurence Jones // Fotografie: Walter van Heuckelom

Laurence Jones (23) is een van de grote beloften in de Engelse bluesrock wereld. Door alle media werd in 2012 zijn debuutalbum “Thunder in the Sky” in de hemel geprezen. Naar aanleiding daarvan nodigde Walter Trout Laurence Jones en band uit als support act voor zijn Britse tournee in 2013.
“Laurence is een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy, hij is een genie”, aldus Walter Trout.
Naast invloeden van Walter Trout zijn ook duidelijk de klanken van Eric Clapton, Gary Moore, Rory Gallagher en Albert Collins te horen.Zoals de meeste goede blues komt de muziek van Laurence Jones live het beste tot zijn recht. Kom dus naar de Culemborg Blues Night, waar Laurence met zijn ongenadige gitaarsolo’s en strakke ritmesectie de tent zal platspelen.

De avond zal geopend worden door Busted Feet uit Vlissingen. Hun voorliefde voor rammelende rootsy blues, rauwe jaren ’70 riffs, oude evergreens maar ook modernere blues steken ze niet onder stoelen of banken. Zolang het maar ‘down and dirty’ is… Busted Feet probeert niet de platgetreden wegen te bewandelen zoals zovele coverbands doen, maar juist met dat éne, lang vergeten, maar ooh-zo-lekkere nummer waar je net niet aan dacht uit de hoek te komen. Om je vervolgens daarmee uit je sokken te blazen.

Busted feet
Busted Feet // Fotografie: Els Swart

Busted Feet speelt nummers van o.a. The Cream, The Free, Howlin’ Wolf, Humble Pie,CCR, Robin Trower, CSNY, Mountain, MC5, Jimi Hendrix en Johny Winter

De 11e Culemborg Blues Night vindt plaats op zaterdag 23 januari 2016 in het Event Center Culemborg aan de Beesdseweg 1A te Culemborg. Aanvang 21.00 uur. De voorverkoop is inmiddels gestart via de website van Culemborg Blues: www.culemborgblues.nl