10e Culemborg Blues Night

Zaterdag 24 januari 2015 vindt voor de 10e keer de Culemborg Blues Night plaats. Er is gekozen voor een bijzonder gevarieerd programma. Een stukje achtergrond, klassieke blues en blues met een randje rock en een vleugje soul of funk: Leo Blokhuis, Rusty Apollo en Zippy Leaps

Leo Blokhuis is bekend als de popprofessor uit de tv-programma’s ‘Top 2000 a Gogo’ en het veelgeprezen programma ‘De Wereld Draait Door’. Tevens is hij maker van het radioprogramma ‘For the Record’ wat hij samen met Mart Smeets presenteerde en schreef hij muzikale bestsellers zoals ‘Grijsgedraaid’ en ‘Plaatjesboek’. Voor de 10e Culemborg Blues Night ligt de focus uiteraard op de Blues. Anekdotes, weetjes, mooie verhalen, uiteraard voorzien van de bijbehorende muziek.

Rusty Apollo

De leden van de eerste band speelden eerder in of met Gruppo Sportivo, de Raggende Manne, Blue Murder, Astral Bodies, de Gigantjes, Arthur Ebeling, Cadillac Walk, Jeffrey Lee Pierce, de Scene, the Jack of Hearts en nog een hele rij, maar in het voorjaar van 2014 vonden vijf muzikanten uit de Amsteldelta elkaar in een gedeelde liefde voor klassieke blues. Het resultaat: RUSTY APOLLO, een opzienbarende, zelf gefabriceerde vijftrapsraket waarmee het erfgoed van Howlin’ Wolf, Muddy Waters, Taj Mahal en andere helden ver de ruimte in wordt geschoten. Rusty Apollo bestaat uit Michiel van Leeuwen, Rogier van der Ploeg, Mike Meijer, Onno Voorhoeve en last but not least bluesharp-legende Kim Snelten. Hij is als lid van Drippin’ Honey door de Dutch Blues Foundation twee keer genomineerd als beste harmonicaspeler van Nederland.

Zippy Leaps
Fotografie: Jack Kok

Zippy Leaps is een band geformeerd rondom zangeres Anna Hoekstra. Samen met gitarist Brend Bakker, drummer Marco Overkamp en bassist Donald van der Goes vormen ze een rauwe en strakke band die Anna opstuwt tot indrukwekkende prestaties als zangeres en als entertainer. Vanuit een gedeelde passie voor de muziek van onder andere Jimi Hendrix, SRV, Ida Cox, Etta James en Janis Joplin ontstond bij hen de behoefte aan iets nieuws, iets vuigs en energieks. Zippy Leaps volgt de sporen van haar idolen respectvol. Met covers, met eigen werk en bovenal met een zeer herkenbaar eigen geluid. Blues; Rhythm and Blues; Blues met een randje rock, een vleugje soul of funk; Zippy Leaps heeft slechts een uitgangspunt: Het moet vuig en energiek zijn ‘Raw Zippy Blues’

De Culemborg Blues Night wordt mede mogelijk gemaakt door Reggefiber, ETC Expo en Dierenspeciaalzaak Arry

De 10e Culemborg Blues Night vindt plaats op zaterdag 24 januari 2015 in partycentrum De Lantaarn te Culemborg. Zaal open om 19.30 uur. Leo Blokhuis start om 20.00 uur en dan gaan de deuren dicht. (het is niet mogelijk om tijdens het optreden van Leo Blokhuis de zaal te betreden). Om 21.30 uur gaan de deuren weer open. Dus zorgt dat u op tijd binnen bent. Kaarten kosten € 17,50 en zijn vanaf 27 december te koop via de site van Culemborg Blues en Ticketscript. Aan de deur worden alleen kaarten verkocht indien er nog beschikbaar zijn. Meer info op www.culemborgblues.nl ( klik op het logo van ticketscript om uw kaarten te bestellen)