Ook Snowy White, Band Of Friends, Ralph de Jongh XXL en The Bluesbones naar 25e Culemborg Blues

De Stichting Culemborg Blues heeft weer een aantal bands toegevoegd aan de line-up voor de 25e editie van Culemborg Blues. The Kings Rhythm Crew ft Matt Taylor (UK) & very special guest Snowy White (UK), Band of Friends (UK), Ralph de Jongh XXL, The Bluesbones (BE), The TWO (CH), Krissy Matthews Trio (UK), John The Revelator en The Etta James Experience komen op 24 en 25 augustus naar Culemborg.

snowy white (press photo)

The Kings Rhythm Crew ft Matt Taylor & very special guest Snowy White (NL/UK)

De drie heren Ruud Weber, Fokke de Jong en Govert van der Kolm besloten om naast hun thuisbasis King of the World een project op te zetten te kunnen spelen met hun vrienden/helden uit de blues scene. Na een bijzonder optreden tijdens de Culemborg Blues Night met Matt Taylor en Sean Webster komt nu niemand minder dan Snowy White mee naar Culemborg.

Snowy White stond jaren als extra gitarist met Pink Floyd op het podium. Als Pink Floyd uit elkaar valt, blijft hij met Roger Waters de wereld over trekken en is een veelgevraagd sessiemuzikant. Daarnaast maakte hij 2 albums als bandlid van Thin Lizzy en 9 albums met The White Flames, inclusief de wereldhit “Bird of Paradise”.speelde jaren als extra gitarist tijdens concerten

Band of Friends (UK/NL)

Er zijn best wel wat bands die het werk van Rory Gallagher noot voor noot weten te kopiëren. Maar de sound, de energie en het gevoel, dat is dan toch iets anders. Gerry McAvory werkte aan alle 11 albums van Rory mee, Ted McKenna aan 3 en tourde van 1977 tot 1981 met Gallagher. Toen ze in 2010 Marcel Scherpenzeel hoorden spelen sloeg het in als een bom. This is as close as you can get.

Ralph de Jongh XXL

Ralph de Jongh is de hardst werkende muzikant van Nederland. De hardst werkende muzikant die aan kwaliteit niets inlevert, laat dat duidelijk zijn. In 2017 bracht hij 2 dubbel- albums uit en 4 gewone. De lovende recensies met vier en vijf sterren vlogen hem om de oren. Ralph komt naar Culemborg met zijn vaste 7 man (M\|V) tellende topband. Originele en authentieke muziek rechtstreeks vanuit het hart. Dat voel je, dat beleef je en dat vergeet je nooit meer.

The Bluesbones (BE)

Passie, gevoel, en een enorme ‘’liefde’’ voor de blues kenmerken The Bluesbones. Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Men hoort Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa ….. blues-rock met de nadruk op BLUES. Met een uitgekiende mix van vooral sterke eigen nummers en de betere covers weten ze de vonk over te brengen.

Eerder, werden onder andere Popa Chubby (USA), Albert Cummings (USA), My Brainbox ft. Jan Akkerman, King King (SCO), The Veldman Brothers, The Devon Allman Project ft. Duane Betts (USA) en The Ragtime Rumours al bekend gemaakt.

Culemborg Blues 2018

25e editie Culemborg Blues – Twee dagen !

Culemborg Blues 2018
24 + 25 Augustus 2018
Culemborg

Omdat het dit jaar de 25e editie is, zal Culemborg Blues eenmalig uitgebreid worden met een vrijdagavondprogramma. Het extra programma op het hoofdpodium aan de voet van het oude stadhuis begint om 19.00 uur. Zaterdag 25 augustus is het programma net als de voorgaande jaren op diverse podia, zowel binnen als buiten. De toegang is beide dagen gratis. Meer informatie op www.culemborgblues.nl


Ook op Blues Magazine ...