De organisatie van Culemborg Blues heeft ook de laatste namen bekend gemaakt voor de twee hoofdpodia. Op zaterdag 22 augustus spelen op de Fiberstage: De Meryn Bevelander Blues Band (Kids In The Blues) , Doghouse Sam & his Magnatones (BE), Howlin’ Stone, Zippy Leaps, Rusty Roots (BE) en The Dynamite Blues Band. Op het hoofdpodium staan Livin’Blues Experience, Jimi Barbiani Band ( IT), Absolution (UK), Kamchatka (SWE), Aaron Keylock (UK), Danny Bryant (UK) en Johnny Mastro & Mama’s Boys (USA).

Je zou het langzamerhand een traditie kunnen noemen, dat Culemborg Blues wordt geopend door een dinosaurus uit de Nederlandse Blues scene. Dat is ook dit jaar het geval: De Haagse blues formatie Livin’Blues Xperience. De oorspronkelijke naam was Livin’Blues en werd in 1967 opgericht.
De band heeft vele samenstellingen gekend, en bestond in de beginjaren onder andere uit Nicko Christiansen, Ted Oberg, en Cesar Zuiderwijk. Nu wordt Nicko vergezeld door Loek van der Knaap, Jeroen van Niele, Kees van Krugten en Bas Kleine.

Danny Bryant

Ook op het hoofdpodium; Danny Bryant (UK). Joe Bonamassa zei over hem : “A fantastic guitar player…able to take a Fender Stratocaster and really make it sing…” Wat moet je dan eigenlijk nog verder zeggen om deze bluesrocker te introduceren. Geboren in 1980 te Hertfordshire England, pakte op zijn 15e de gitaar op om hem niet meer los te laten. Hij stond met de RedEyeBand in 2007 al een keer eerder op het hoofdpodium in Culemborg. Danny speelde met zijn band op talloze podia en festivals, onder andere naast grootheden als Carlos Santana, Buddy Guy en Mick Taylor.

Dynamite Blues Band

Opwindend, dampend, rauw, smerig, explosief… al deze woorden zijn van toepassing op het debuutalbum ‘Shakedown & Boogie’ van The Dynamite Blues Band. Hoewel het een nieuwe formatie betreft, maakte driekwart van de band eerder deel uit van Big Blind. Vanaf 2007 veroverde deze band stormenderhand de harten van blues liefhebbers met optredens op alle belangrijke blues festivals in de Benelux. In 2010 kwam er een abrupt einde aan Big Blind. Nu is er dus The Dynamite Blues Band met nieuwe kracht Renzo van Leeuwen als bassist. De kenmerkende garage blues is gebleven. De perskritieken op het debuutalbum ‘Shakedown & Boogie’ zijn unaniem juichend en duiden (opnieuw) op een veelbelovende toekomst. The Dynamite Blues Band sluit af op de Fiberstage.

Culemborg Blues vindt plaats op zaterdag 22 augustus in het centrum van Culemborg. Vanaf 12.00 uur is de bluesmarkt open en vanaf 14.00 uur begint het muzikale programma op het hoofdpodium. Dit podium staat op de Markt aan de voet van het oude stadhuis. De Fiberstage staat op de Varkensmarkt en overige podia zijn te vinden in de Kattenstraat en Tollenstraat. Tevens zijn er drie horeca gelegenheden waar bands binnen spelen; café De Mart, Brasserie Het Kasteeltje en Grand Café De Horlogerie. Enkele weken voor het festival volgt het tijdschema waar welke band zal optreden.

CULEMBORG BLUES
Zaterdag 22 Augustus 2015

Diverse locaties in binnenstad van Culemborg
www.culemborgblues.nl

Lees ook :