Stichting Culemborg Blues heeft de laatste namen bekend gemaakt die zaterdag 23 augustus dit jaar optreden op het bluesfestival in het centrum van Culemborg. Naast de eerder naar buiten gebrachte namen, zullen ook King of the World, JR Band, Virgil & The Accelerators (UK), Blues Power Band (FR), Guy Smeets Band, Wille & The Bandits (UK), Leif de Leeuw, Dan Owen (UK) en The Damned & Dirty op Culemborg Blues te bewonderen zijn.

King Of The World

King of the World is begin 2012 opgericht. De band bestaat uit Erwin Java (gitaar), Fokke de Jong (drums), Govert van der Kolm (Hammond) en Ruud Weber (zang en basgitaar). De Nederlandse blues-, rhythm & rootsband King of the World was direct een succes. De snel uitverkochte try-outs en de belangstelling van grote festivals waren al veelbetekenend maar de groep voldeed met zijn liveshows ook nog eens ruimschoots aan de vooruitgesnelde verwachtingen. King Of The World was de grote winnaar van de Dutch Blues Awards 2013. Ze sleepten zowel als band als individueel prijzen in de wacht: beste band, beste gitarist, beste drummer, beste basgitarist en best toetsenist. De band heeft net haar nieuwe CD uitgebracht (27 maart).

De JR Band is een bekende van Culemborg Blues. De band rondom frontman Jan Rijkbroek stond al drie keer eerder op Culemborg Blues, namelijk in 1996, 2003 en 2006. Jan Rijbroek deelde het podium met onder andere Led Zeppelin en Arthur Brown en werkte samen met onder andere Lynyrd Skynyrd. Ook heeft hij in het voorprogramma bestaan voor onder meer The Allman Brothers, ZZ Top, Whitesnake en Santana. Maar was Jan Rijbroek niet gestopt? In het najaar van 2006 geeft Jan Rijbroek in het Patronaat te Haarlem zijn afscheidsoptreden en kondigt aan zich te concentreren op zijn schrijfcarrière. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en dus is Jan Rijbroek terug!

Virgil and The Accelerators

Virgil is geïnspireerd door zijn vader Hendry. Toen Virgil 4 jaar oud was, speelde hij de akkoorden na die zijn vader op zijn gitaar aansloeg. Virgil laat zich vervolgens beïnvloeden door grootheden als Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en Joe Bonamassa. Als Virgil 14 is, voegt hij zich bij de band van zijn vader: `The Accelerators´. ´The Accelerators´ realiseerde zich dat Virgil een enorm talent is en besloten dat hij beter af was met generatiegenoten. Besloten werd om Virgil´s broer drummer van de band te maken. In 2009 verhuisden de broers naar Birmingham waar ze nabij een oefenruimte woonde. In 2010 was de band op zoek naar een nieuwe jonge bassist en hingen een advertentie op in een plaatselijke muziekwinkel. De eerste reactie kwam van huidig ​​lid Jack Alexander Timmis die op loopafstand van de oefenruimte bleek te wonen. Dit werd de nieuwe samenstelling van ´Virgil & The Accelerators´.

Ga voor meer informatie naar de website van Culemborg Blues: www.culemborgblues.nl.


Ook op Blues Magazine ...