culemborg-blues-2012

Zaterdag 25 augustus 2012 maakt Culemborg zich weer op voor een van de grootste gratis bluesfestivals van Nederland: Culemborg Blues. De organisatie heeft de eerste namen bekend gemaakt. Ben Poole (UK) is een van de snelst opkomende bluessensaties van het moment. Nog maar 25 jaar en nu al heeft Ben Poole het podium gedeeld met grootheden als Jeff Beck, Gary Moore en John Mayall. Andere opvallende naam is die van de Jon Amor Blues Group (UK) van, vanzelfsprekend, de ex gitarist van de Britse bluesrockband The Hoax: Jon Amor. Andere namen die stichting Culemborg Blues bekend heeft gemaakt zijn Bradley’s Circus, King King (met Alan Nimmo van The Nimmo Brothers) (UK), Dani Wilde (UK) en de Robbert Fossen Band.

BEN POOLE

Bluesrock gitarist Ben Poole is hét aanstormend talent van dit moment. De 25 jarige Engelsman heeft al mogen optreden met zijn grote helden, waaronder Jeff Beck, Gary Moore en John Mayall. Zijn laatste album wordt alom geprezen en bevestigt dat Ben Poole voorbestemd is om een van de grootste blues/rock artiesten te worden.

Jon Amor Blues Group

Jon Amor werd bekend als gitarist van de Britse bluesrockband The Hoax. Samen met de broers Dave (gitaar) en Chris Doherty (bas) en Simon Small (drums) heeft hij de Jon Amor Blues Group opgericht. De muziek van de Jon Amor Blues Group is geinspireerd door Muddy Waters en Howlin’ Wolf, maar ook door hedendaagse bands als The Black Keys en Jon Spencer Blues Explosion. Met de Jon Amor Blues Group keert Jon Amor terug naar zijn bluesroots. Ze hebben recent hun debuutalbum ‘You Know It’s Only Love’ uitgebracht.

King King ft. Alan Nimmo

Culemborg Blues legt in augustus waarschijnlijk even een brug aan naar het Verenigd Koninkrijk of huurt een trein of vliegtuig, want naast Ben Poole en de Jon Amor Blues Group, zijn ook King King en Dani Wilde afkomstig van de overkant van het Kanaal. King King is de band van Alan Nimmo van de Nimmo Brothers en speelt rockblues. Dani Wilde speelt soulblues en maakte in 2011 deel uit van het project “Girls with Guitars’”. Eerder genoemde Ben Poole heeft ook nog in de band van Dani Wilde gespeeld. Dani Wilde’s album “Juice me up” is februari dit jaar uitgekomen. Bradley’s Circus zal voor de 3e keer op Culemborg Blues staan en brengen zeer waarschijnlijk voor het festival in augustus hun nieuwe CD uit. Robbert Fossen speelde 17 jaar in de band A Crossroads Deal (ook twee keer Culemborg Blues). De muzikale voorkeur van zanger-harmonicaspeler-gitarist Robbert Fossen gaat uit naar Chicago Blues.

Blues Alive Cuijk 2011

Culemborg Blues wordt jaarlijks de 4e zaterdag augustus, dit jaar dus de 25e, georganiseerd in het centrum van Culemborg. De stad herbergt met Culemborg Blues een van de grootste bluesfestivals van Nederland en is alweer toe aan de 19e editie.

Website Culemborg Blues : www.culemborgblues.nl