Cuby Museum onthaalt 2500-ste van dit jaar

Expositie Harry Muskee 80 jaar nog steeds populair

Het Cuby Museum Grolloo heeft dit weekend de 2500-ste bezoeker van dit jaar ontvangen. Willem Meinema uit Peize kwam vrijdagmiddag samen met zijn vrouw Cobie Meinema-Beijering een bezoek aan het museum brengen en brachten daarmee de teller op 2500. Het tweetal werd verwelkomd door secretaris Jan Bos, gastheer Harry Bimolt en conservator Sjoerd Looijenga.

De laatste gaf de twee bezoekers enige uitleg over de huidige expositie “Harry Muskee 80 Jaar” die Looijenga zelf heeft ingericht.

Het echtpaar Meinema ontving niet alleen een prachtig boeket bloemen, maar ook ontving Willem Meinema het boek “Somebody will know someday: Herinneringen aan Cuby & the Blizzards”, geschreven voor museumbestuurslid Koert Broersma en ook een cap van het Cuby Museum.

Cuby Museum Grolloo onthaalt 2500-ste bezoeker
Vlnr: Sjoerd Looijenga, Willem Meinema, Cobie Meinema, Harry Bimolt. (Foto: Cuby Museum Grolloo)

Het paar toonde zich verrast door de bijzondere ontvangst. “Dit hadden we echt niet verwacht toen we hier naar toe gingen”, liet Willem Meinema weten. “We waren al vaker van plan naar Grolloo te komen voor het museum, maar het was er nog nooit van gekomen. En vandaag was het mooi weer en we zouden er een fietstocht aan vastknopen.”

Meinema is al behoorlijk lang liefhebber van de muziek van Cuby & The Blizzards en heeft thuis diverse cd’s van de bluesband. “Maar de eerlijkheid gebied wel te zeggen, dat ik ze nooit live heb zien optreden”, aldus de 2500-ste bezoeker, die in zijn jonge jaren ook vooral The Beatles en The Rolling Stones muziek tot zijn favorieten rekende.

Voor de twee was het de eerste maal dat ze het Cuby Museum in Grolloo bezochten.

De expositie die momenteel nog te zien is, werd in april verleden jaar geopend en werd in 2021 door maar liefst 4503 bezoekers bezocht. Dat was het hoogste aantal bezoekers dat het Cuby Museum heeft mogen ontvangen in een jaar en dat in een jaar waarin het museum door de coronabeperkingen maar gedeeltelijk open was.

Deze tentoonstelling, die het leven van Harry Muskee verbeeldt, is nog tot en met maart 2023 te zien. Inmiddels hebben al meer dan 7000 bezoekers deze tentoonstelling bekeken. Bij deze expositie maakt het Cuby Museum voor het eerst gebruik van een podcastsysteem. Vanuit de data van het systeem valt op te maken dat bezoekers gemiddeld 55 minuten aan de expositie besteden via het podcastsysteem. Vanaf de introductie zijn totaal al 119.000 fragmenten beluisterd door bezoekers.

Het Cuby Museum Grolloo beschikt over zo’n dertig actieve vrijwilligers die zorgdragen voor de bezetting van het museum tijdens openingsuren. In de zomermaanden is het museum van donderdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Op de website cubymuseumgrolloo.nl staat meer informatie over het museum en de bezoekmogelijkheden.


Ook op Blues Magazine ...