Nieuwe expositie 2014: Brood & Blizzards – Lola Brood opent tentoonstelling op 23 april

De nieuwe expositie van het seizoen 2014/2015 in het C+B Museum gaat over Herman Brood. Het accent ligt daarbij niet zozeer op de kunstenaar die Brood was, maar op de tijd dat hij deel uitmaakte van Cuby & the Blizzards. Zijn dochter Lola Brood opent de tentoonstelling op woensdagmiddag 23 april as.

Herman Brood was diverse periodes lid van C+B. Eind 1966 kwam hij de gelederen van de band versterken. Hij bleef bij de groep tot 1969 en speelde in die jaren mee op vier elpees, waaronder het beroemde Groeten uit Grollo. In de jaren 1974 – 1976 deed Brood mee aan de platen VARA Afscheidsconcert en Kid Blue (1976). Hierna verliet hij de groep definitief om aan zijn solo-carriére en zijn activiteiten als kunstenaar te werken.

In de expositie zal via unieke filmbeelden, interviews, foto’s, geluidsfragmenten en gebruiksvoorwerpen een beeld worden geschetst van Broods jaren als lid van Cuby & the  Blizzards. Op de bovenverdieping van het Museum zal een kleine tentoonstelling worden ingericht met (origineel) kunstwerk van Herman Brood.

lola-brood

De expositie Brood & Blizzards zal op woensdag 23 april om 15.00 uur door Lola Brood worden geopend.

Website C+B Museum Grolloo: http://www.cubymuseumgrolloo.nl/


Ook op Blues Magazine ...