Cuby + Blizzards
Paradiso, Amsterdam
9 januari 2010

Tekst & Foto’s ingestuurd door Ab Vlotman

Cuby & the Blizzards. “Cats Lost” Clubtour, Paradiso, Amsterdam

Na Cuby & the Blizzards (C+B) toch eigenlijk altijd wel gevolgd te hebben en na enige jaren geleden hun 40 jarige jubileum show gezien te hebben, viel mijn oog op het Paradiso concert, alwaar Harry Muskee en zijn mannen hun “Cats Lost” club-tour afsloten.
Ja, het was een koude en gure avond en het sneeuwde in hartje Amsterdam, maar het altijd sfeervolle Paradiso deed deze kou snel vergeten.

Foto Concert Verslag Cuby + Blizzards : 9 januari 2010 Paradiso, Amsterdam

Na een vrolijk en ingetogen voorprogramma dat werd verzorgt door Beatrice v/d Poel (begeleid door Marcel de Groot) was het dan eindelijk tijd C+B.

Na de opkomst van Harry Muskee was het fijn om te horen dat het een concert in 2 delen betrof. Het is altijd fijn en relaxed om een pauze in te lassen. Zodoende kan er weer rustig bier gehaald worden en eventueel een “plas-stop” gemaakt worden zonder iets te missen.

Voor de pauze mocht het publiek, dat in grote getale was op komen dagen, genieten van de volgende songs:
“Checkin” (D),
“Blues Is A Bad Habbit” (A),
“Low Country Blues” (G-m),
“Stranger” (E-m),
“Sugar Mama”(D),
“Distant Smile” (G),
“Deadlines” (A-m) en
“Another Day” (G)
Een erg leuke mix van 4 oudere songs en 4 “Cats lost” nummers.

Na de pauze, de sfeer zat er inmiddels al zeer goed in, stond ons een “verrassing” te wachten in de vorm van special guest Daniël Lohues. Erg leuk om de “Cats Lost” producer mee te zien spelen en ons te tracteren op een paar heerlijke gitaar-solo’s.

Gedurende deel 2 mochten we genieten van de volgende nummers:
“Bagdad Blues” (E),
“Just For Fun” (C),
“More Than I Could Ask” (G),
“T.V. Blues” (E),
“Ramblin’” (E),
“Devil Made Religion” (G),
“Too Blind To See” (D-m),
“Going Down”(E),
“Windows Of My Eyes” (G-m) en
“Appleknockers Flophouse” (C)

Ook nu weer een perfecte balans en opbouw van nieuwe en oude songs met als hoogtepunt natuurlijk het mooie en gevoelige “Windows Of My Eyes” en de perfecte afsluiter “Appleknockers Flophouse”.

Foto Concert Verslag Cuby + Blizzards : 9 januari 2010 Paradiso, Amsterdam

Er is altijd veel gezegd en geschreven over de diverse samenstellingen van C+B, maar na vanavond kan ik alleen maar zeggen dat er een ONTZETTEND goede bezetting op de planken staat in de vorm van:
Harry Muskee (zang), Herman Deinum (bas), Erwin Java (gitaar), Hans La Faille (drums) en Helmig van der Vegt (piano, toetsen).
Zeer de moeite waard was ook de blazers-sectie, 3 blazers die het concert zeer COMPLEET en sfeervol maakten.
Hulde dus voor Harry Muskee en zijn mannen, thanks voor een warme en gezellige blues avond in het altijd mooie Paradiso. Volgende keer ben ik er gewoon weer bij !

Website Cuby + Blizzards : www.cubyandtheblizzards.nl


Ook op Blues Magazine ...