Copperhead County is een van de weinige bands in Nederland die zich volledig toelegt op Southern rock. De band werd nog niet zo lang geleden opgericht door een viertal gepassioneerde liefhebbers en werd later compleet gemaakt met de toetreding van frontman Corvin Silvester. Geïnspireerd door o.a. Blackberry Smoke, The Outlaws en vele anderen brengt de band zijn “footstomping and beer raising tunes”.

Met 5 man sterk (En waar mogelijk 7 personen sterk, inclusief de achtergrond zangeressen) laat Copperhead County zien wat ze in huis hebben. Dat is simpelweg een heerlijk portie onvervalste Southern rock. Heerlijke meeslepende nummers over het leven, gebracht door de doorgewinterde zang van Corvin Silvester. Gitarist Robert van Voorden is verantwoordelijk voor de typische country sound door de nummers heen en Jordy Duitscher zorgt voor het warme orgel geluid wat als een tapijtje onder alle nummers ligt. Ritmesectie Alex Stolwijk (drums) en Niels Budel (Bas) geven de nummers de power die de nummers nodig hebben om er in totaal een heerlijk Southern sausje van te maken. Waar mogelijk doen zangeressen Marja Boender en Ashley de Jong ook mee. Hun koortjes en achtergrond zang brengt het geheel op kippenvel niveau.

2019 bracht hen meer dan veertig shows tijdens de ‘Enjoy the Ride’-tour in onder meer de Kroepoekfabriek (Vlaardingen), Metropool (Hengelo) en Doornroosje (Nijmegen). Momenteel reizen ze opnieuw door Europa tijdens de ‘Brothers’-tour, waarvan het eerste deel (vooralsnog) 30 mei eindigt in De Melkweg in Amsterdam. Helaas is deze tour door het coronavirus tijdelijk een halt toegeroepen, maar de band werkt er hard aan om dit in het najaar in te halen!

Copperhead County - Brothers

 

Trots
Maar in ieder geval is daar dus het debuutalbum ‘Brothers’. Tien tracks die de luisteraar kennis laten maken met de authentieke ‘southern feeling’. Het album is gemixt door Hendrik Jan Bökkers en gemasterd door Pier-Durk Hogeterp en ze zijn uiteraard bijzonder trots op het eindresultaat. Maar de band zit niet stil. Inmiddels wordt alweer volop gewerkt aan de single ‘Sound of Summer’, die in mei moet verschijnen en geproduceerd wordt door de Amerikaanse producer Matt Wallace. Hij is onder meer bekend van zijn werk voor bands als Maroon 5, Faith No More en Blackberry Smoke.

Copperhead County – Brothers
Format: CD & digitaal
Releasedate: 30 januari 2020

Tracklist:
01. Be Different
02. Not Even The Wind
03. Brothers
04. Horizon
05. Bring On The Rain
06. Pacific Street
07. Tskaro
08. Wide Plains
09. With You Again
10. Southern Feeling

Website: www.copperheadcounty.com
Facebook: www.facebook.com/copperheadcounty
Instagram: https://www.instagram.com/copperheadcounty/
Youtube: www.youtube.com/channel/UC14vY9QzsSweawwJD6OTekg

Copperhead County
Photo credits: Harrie Muis


Ook op Blues Magazine ...