Constant Meijers – Hotel Californië & andere Rock-‘n-Roll verhalen (boek cover)

Constant Meijers
‘Hotel Californië & andere Rock-‘n-Roll verhalen’

vanaf 24 november in de Boekhandel

Uitgeverij Mooks Publishing
verschijningsdatum 24-11-2021
Paperback – € 29,95 – 352 pag’s
ISBN 9 789082 309058

o.a. te bestellen via Bol.com

Popjournalist Constant Meijers (1945) was in de jaren zeventig hoofdredacteur van Muziekkrant Oor. In die woeste jaren waarin popmuziek de jeugdcultuur bepaalde, maakte Constant reportages die ver uitstegen boven de gebruikelijke vraag-en-antwoordjournalistiek. Hij raakte bevriend met o.a. Neil Young, Bruce Springsteen, Tom Waits, Glenn Frey en Don Henley, verzeilde in allerlei avonturen met zijn gesprekspartners en wist zo de ziel en zaligheid te doorgronden van de vrolijkste rocker tot en met meest getroebleerde singer-songwriter.

Dit soort journalistiek – waarbij de schrijver zelf aan het rock-‘n-roll bestaan meedoet en vanaf het front zijn ooggetuigenverslagen optekent – is al decennia ondenkbaar. In ‘Hotel Californië & andere Rock-‘n-Roll verhalen’ word je meegevoerd naar de tijd dat rockers helden waren en brutale popjournalisten hun verhalen ongezouten opschreven. Duik in de wereld van Constant Meijers, die schouder aan schouder met sterren als de Eagles, Crosby, Stills, Nash en Young, Stevie Wonder, Michael Jackson, Bowie, Waits, Jagger en Springsteen geschiedenis schreef – en de popjournalistiek in Nederland immens verrijkte.

“Constant Meijers kwam bij de grote rockers over de vloer en gelukkig voor ons keek hij heel goed rond: informatiedichte,precieze, onthullende stukken.”
PETER BUWALDA

“My old friend Constant has been with me now for 50 years. His writing was refreshing to me; his attitude coming from a different place than most music writers I had met.”
NEIL YOUNG

“Hotel Californië bevat popgeschiedenis in optima forma!”
FREEK DE JONGE


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.