Timo Gross Band
2 april 2011
Café Willemslok, Utrecht


Publiek Vreedenblues de grote winnaar bij de Timo Gross Band.
Tekst: Gerrit Harmsen / Foto’s: Marcel Wolthers

Foto Concertverslag : Timo Gross Band – 2 april 2011 Vreedenblues, Utrecht

Foto Concertverslag : Timo Gross Band – 2 april 2011 Vreedenblues, Utrecht

Zugabe, zugabe, zugabe, zugabe, voor de 2de keer dondert de roep om meer door het kleine Cafe in Utrecht. Please Timooo, one more song. Nog één keer komen de akoestische gitaar, de  drumbox en de contrabas te voorschijn om de fijne avond af te sluiten als één grote bluesfamilie.

Een maand of tien geleden wat het al duidelijk dat de uit Duitsland afkomstige Timo Gross bij Vreedenblues zou optreden. Gelukkig bleek gister dat dit lange wachten ruimschots de moeite waard is geweest. Waar Timo, Frowin

[bass] en Michael[drums] de vrijdagavond in Dalfsen nog voor 15 man hun kunsten hadden vertoond was het bij Vreedenblues weer overvol.

Foto Concertverslag : Timo Gross Band – 2 april 2011 Vreedenblues, Utrecht

Zoals altijd klinken rond 21.00 de eerste tonen en dan blijkt dat de band het volume vol open heeft gezet. Als volume zeurpiet staat het geluid wat mij betreft weer eens veel te hard, na wat opmerkingen gaat het volume iets naar beneden en veranderd het van te hard naar net acceptabel. Desondanks heeft Timo er daarvoor, tijdens een gitaar solo, al voor gezorgd dat de mensen geboeid staan te luisteren en het zelfs muisstil is om maar niets te hoeven missen van de sound die Timo uit zijn elektrische gitaar tovert waarbij dat volume knopje helemaal dicht staan. Een prima manier om gelijk duidelijk te maken, hier staat de band en wij eisen jullie aandacht op. Door de afwisseling die de 3 heren de hele avond weten neer te zetten blijft deze dan ook de hele avond aanwezig. Timo switcht van elektrisch en hard, naar zacht en subtiel en eindigt zijn eerste set met een aantal pure akoestische nummers. Gitaar, drumbox en contrabass, en spelen maar. Wanneer de band bij aanvang van set 2 zichzelf met dezelfde instrumenten midden in het café neer plant ontstaat er een grote kring om het 3-tal om maar niets te hoeven missen. Louter akoestisch blijken ze de zaal helemaal voor zich gewonnen te hebben.
Op naar de elektrische finale voor de rest van de avond. Swingen, meezingen, klappen, joelen, dat is wat deze heerlijke band voor elkaar heeft gekregen. Rond 23.30 kondigt Timo zijn laatste nummer aan en dan is de spanning al te voelen. De Willem Slokkers gaan het niet laten gebeuren dat dit echt de laatste song is. Zugabe, Zugabe, okay dan, na de cover Some Kind Of Wonderful sluit Timo af met het alom bekende Redhouse. En dan……..! Zugabe…

Foto Concertverslag : Timo Gross Band – 2 april 2011 Vreedenblues, Utrecht

Voor de nieuwsgierigen, Timo, Frowin en Michael zullen de komende maanden regelmatig afreizen naar Nederland en ze zijn echt een bezoek waard. Met een beetje mazzel wordt het net zo’n feest als vanavond.  

27 mei: Timo Gross Band – Bluescafe, Apeldoorn 
28 mei: Timo Gross Band – De Piek, Vlissingen

Website artiest: www.timogross.com

Vreedenblues is zaterdag 7 mei weer terug met JennBlues als afsluiter van het seizoen.
JennBlues heeft een geweldige vrouwelijke bluesstrot aan het front, we kijken er nu al naar uit.


Ook op Blues Magazine ...