[masterslider id=”2″]

 

The Rhythm Chiefs
Keeping The Blues Alive
Cafe-zaal hotel Thijssen, Vlierden
28 december 2014

Tekst en foto’s: Leo Gabriëls, i.s.m. Bluesbreeker.nl
Voor alle foto’s zie album Rhythm Chiefs

De flyer prijkte al geruime tijd op ons prikbord: zondag 28 december The Rhythm Chiefs bij Keeping The Blues Alive. De meeste van deze optredens van KTBA zijn op zondagmiddag en beginnen om 16.00 uur, dus na zo’n optreden hoef je niet direct je nest in te duiken…Bij aankomst staan Dusty Ciggaar en Danny van ’t Hoff buiten in de sneeuw nog vlug even stevig aan een sigaretje te zuigen alvorens zij het podium betreden. ik heb buiten nog even met ze staan te praten en kreeg daar een antwoord op mijn vermoeden. Ik vroeg n.l. aan Dusty of ze met een nieuwe cd bezig zijn? Omdat het even rustig was geweest rond de Chiefs. Het is wel zo dat er in maart 2015 een cd uitkomt van het optreden dit jaar in de North Sea Jazz Club met Ian Siegal. Maar het nieuwe schijfje van de Rhythm Chiefs (of Electric Band) zal rond november 2015 gepresenteerd gaan worden. Hun debuutalbum in 2008 Ships Of Wonder was al een uniek schijfje (zeker gezien hun leeftijd destijds ). Ook heel misschien nog met een nieuwe zanger! Maar dit zal nog blijken tegen die tijd. Ze maakten mij wel nieuwsgierig, we zullen zeker nog een paar maanden geduld moeten hebben.

rhythm chiefs -ktba.nl 28-12-2014 (2)

rhythm chiefs -ktba.nl 28-12-2014 (15)

rhythm chiefs -ktba.nl 28-12-2014 (13)

Terug naar hun optreden in Vlierden, de vaste bezoekers zijn daar nogal verwend, zeker wat bluesrock betreft. Het is voor sommigen even wennen aan het genre van de Chiefs: rock&roll, country, bluegrass, jazz en zelfs funk, wat zeer afwisselend is en het daardoor ook wel spannend maakt, voor mij althans. Tijdens een nummer is het zelfs muisstil en dan pas voel je wat een gitaar speler probeert te zeggen of over te brengen met zijn instrument. Wisselende reacties van het publiek hou je altijd. Even een ode aan Willie Nelson die naar Dusty’s zeggen deze dag jarig zou zijn maar zijn geboorte datum is 30 april…
Dusty Ciggaar was al op jonge leeftijd een gitaarwonder en is het nu nog. De Rhythm Chiefs beginnen en eer je het in de gaten hebt is het afgelopen. Jammer, ik had maar wat graag twee sets willen horen. Maar na afloop van een lange set komen ze toch nog even terug en ik weet niet of ze een nummer speciaal hebben ingestudeerd als afsluiter, maar in dat nummer zitten wel dertig deuntjes en stukjes die bijna voor iedereen herkenbaar zijn en in een tempo dat bijna niet te volgen is, zelfs niet door Danny en Rafael en het aanwezige publiek. Deze Rhythm Chiefs hebben veel in hun mars, enige puntje wat ik ze zou willen aanraden, is iets meer contact met het publiek te gaan maken. En Danny eens een keer helemaal uit zijn dak willen zien gaan met of tijdens een bassolo. Het hoeft ook geen overdreven show te worden, ik denk dat ik niet alleen deze mening deel. Maar het belangrijkste van deze zondagmiddag is dat het toch maar weer een geslaagde middag is geweest. De volgende optredens van Keeping The Blues Alive 2015 prijken alweer op het inmiddels eenenalgat prikbord !

rhythm chiefs -ktba.nl 28-12-2014 (3)

rhythm chiefs -ktba.nl 28-12-2014 (5)

De eerstvolgende concerten van Keeping The Blues Alive:

Memo Gonzalez Band – zondag 25 januari – 16.00 uur
Doghouse Sam & his Magnatones – 22 februari – 16.00 uur
Shawn Pittman Band – 29 maart – 16.00 uur

Meer info: www.keepingthebluesalive.nl

Ik wens iedereen een gezond 2015 toe en tot eind januari of eerder?
Leo

http://youtu.be/EZkvvGjoswQ


Ook op Blues Magazine ...