The Paladins
Support: Dry Riverbed Trio
Paard, Den Haag
15 november 2017

Het Dry Riverbed Trio verzorgde de support voor het optreden van The Paladins in het Paard in Den Haag. Het uit jonge uit Dordrecht afkomstige trio met Dusty Ciggaar op gitaar, Daryl Ciggaar op drums en Ronald Tilgenkamp op contrabas speelt een mix van rockabilly en blues uit de jaren ’50 en ‘ 60. Alledrie nemen ze een deel van de lead zang voor hun rekening, maar Dusty pakt het meeste op.

Dusty strooit met grote regelmaat en gemak met solo’s en Daryl en Ronald verzorgen een meer dan prima basis, wat een prima aanstekelijk beweeglijke set oplevert, waarbij een en ander soms ietwat verlegen overkomt.

Het is mooi als Dusty aan het einde van de set van The Paladins ook nog even aanschuift voor een prachtige uitvoering van Let’er Roll!

Tekst, foto’s en video’s: Edwin Birkhoff
Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

Nadat het Dry Riverbed Trio het publiek lekker heeft opgewarmd is het de beurt aan The Paladins om de boel op stelten te zetten in het Paard in Den Haag.

Hoewel ik The Paladins al meerdere malen heb gezien was dat altijd op een festival en dan sneeuwde het voor mij persoonlijk nogal eens onder. Vandaar dat ik deze gelegenheid niet kon laten lopen om deze zeer vermaarde band eens in een club te bewonderen, op loopafstand van mijn werk.

En dat was een goede beslissing, want ik heb genoten van begin tot eind. Het is een zeer degelijk opgebouwde show, met niet heel veel verrassing, maar wel met een heerlijke Rock ’n Roll vibe die het grootste deel van het publiek, inclusief mijzelf, al snel in beweging kreeg.

Het uit San Diego, Californië afkomstige trio, bestaande uit Dave Gonzalez op gitaar, Thomas Yearsley op contrabas en Brian Fahey op drums, staat al ruim dertig jaar garant voor een feestje op het podium. Ze hebben een mooie mix van diverse invloeden zoals Blues en Jazz aan de Rockabilly en Rock ’n Roll weten toe te voegen waardoor een unieke sound is ontstaan.

Dave is superieur op gitaar, met een lekkere constante flow, met vlijmscherpe solo’s en Thomas en Brian zorgen voor een heerlijke basis. Als Thomas even nummertje zingt ben ik niet helemaal overtuigd, maar verder valt er echt helemaal niet aan te merken op deze band. Ook na de show is er nog alle energie om ruim de tijd te nemen voor de fans die voor een zeer goed gevulde kleine zaal van het Paard hadden zorg gedragen.

Hoogtepunt van de avond was toch wel de prachtige jam op Let’er Roll, in de toegift met Dusty Ciggaar. Wat mij betreft één advies, wacht niet op het volgende festival, maar zorg dat je ze ergens gaat bekijken !


Ook op Blues Magazine ...