The Delta Saints
28 augustus
The Rambler,Eindhoven

Tekst: Paul Hendriks / Foto’s & video’s: Rachel Rijsdijk

Iemand attendeerde mij er op dat er een goede bluesband uit Nashville in The Rambler zou spelen. Het was zondagmiddag en ik had toch geen plannen, dus waarom niet? De NS zorgde voor wat vertraging, maar dat maakte niet veel uit, de band had zelf namelijk wat vertraging.
De avond ervoor speelden ze het dak er af in het Belgische (Ge)Varenwinkel Blues & Roots Festival en hebben daar ondervonden dat Belgisch bier van een heel ander kaliber is dan het Amerikaanse. De “European hangover ” werd zeer nadrukkelijk genoemd.. die was pittiger dan wat ze gewend waren. Dit had verder weinig invloed op hun show, de energie spatte er namelijk van af!

Het geluid was warm en vol en had een lekkere groove, mede dankzij de samenwerking van sologitaar en mondharmonica en gedragen door de funky bas en drums. De zang vond ik misschien het minst sterke punt van de band, soms veel te zacht maar zeker niet slecht. Qua bereik was hij alleen een tikkeltje eentonig.
Het meeste gitaarwerk werd door de solo gitarist verzorgt, maar zo nu en dan liet zanger Ben Ringel met bottleneck-slide zijn resonator heerlijk janken. Bij vlagen moest ik aan the Black Crowes denken, helemaal toen ze Hard to Handle inzette.

Na een goed uur spelen werd er een korte pauze ingelast, een mooi moment om een CD en t-shirt te kopen en een praatje te maken. Op 22 augustus is hun tour in België begonnen na een niet geheel probleemloze vlucht. Bagage was zoek geraakt en een vlucht geannuleerd. Gelukkig konden ze bij onze zuiderburen bijkomen van hun jetlag.

Ook in de 2e set knalde ze er lekker uit. Dat er helaas weinig publiek op dit optreden af was gekomen deed er gelukkig niet toe, ze kwamen om te spelen en dat deden ze met volle overtuiging! Het publiek wat er wel was, reageerde dol enthousiast! De set was heel divers met vooral veel eigen werk afgewisseld met enkele klassiekers als Honky Tonk Woman, Come Together, Hey Jude en een stevig portie rock ‘n roll in de vorm van Chuck Berry ‘s Johnny B. Goode.

Al met al een prima zondagavond, zeker voor herhaling vatbaar. The Delta Saints touren 2 maanden door heel Europa en komen in oktober weer  terug naar Nederland om 2 shows te spelen: Gaat dat zien! Gaat dat zien!!

15okt Nix Blues Club, Enschede
16okt Poppodium Het Bolwerk, Sneek

Website: www.thedeltasaints.com


Ook op Blues Magazine ...