The Bluesonovas - live in concert

Na de door Covid veroorzaakte lange live-muziekpauze begint het langzaam weer de goede kant op de gaan. De eerste live-concerten zijn weer gepland en beginnen ook weer. Zaterdag speelden The Bluesanovas hun show in Nottuln bij Blues in Nottuln in de Alte Amtmannei. Hier worden door hen al jaren bluesconcerten georganiseerd en elke eerste donderdag van de maand is er een gratis jamsession in de Alte Amtmannei bij slecht weer en bij goed weer buiten bij Hotel Kruse. Er zijn meestal ook muzikanten uit Nederland bij aanwezig. Nottuln is maar 35 km van de Nederlandse grens.

Tekst: André Wittebroek

Voor mij is het de eerste keer dat ik bij Blues-in-Nottuln ben en het is er perfect geregeld. Na contact gelegd te hebben met organisator Martin Uphoff is alles snel geregeld en de ontvangst zeer vriendelijk.

Nadat Martin Uphoff de band aankondigt betreden klokslag 20.00 uur The Bluesanovas het podium met het instrumentale Rollin’Thunder en direct valt de kenmerkende groove van de band op. Het swingt en staat als een huis. Bij het volgende I Can’t Quit You Baby komt zanger Melvin Schulz erbij en zijn krachtige warme en fantastische stem past geweldig bij deze muziek.

Een heerlijke combinatie van swingende, vrolijke, dansbare muziek met een mix van rock and roll en blues songs volgt de hele show. En zo gaat het twee uur door. Men speelt in totaal meer dan twintig songs en om die allemaal apart te bespreken is teveel van het goede, het wordt dan wel een erg lange recensie.

Van alles komt aan bod uptempo rock and roll (Brown Haired Woman, Baby I’m, Big Love, Skinny Honey)) slow blues ( I Can’t Quit You Baby, Night Life, Live It Or Leave It , shuffle (Tom’s Feet, Misery Woman, When It Rains,), blues (Little Girl) jazzy (Devil’s Mule), boogie (Love Me, Make Up Your Mind, Rock and Roll Music, Keep On Loving me).

Dat deze band in korte tijd The German Blues Challenge (2019), de German Blues Award Best Album (2019, de Deutsche Rock und Poppreis heeft gewonnen en bij de Memphis Blues Challenge de halve finale heeft gehaald is niet verbazingwekkend. Het is een prachtige band waarvan de muziekbasis in de jaren vijftig, zestig ligt. Zo staan ze ook gekleed op het podium in hun strakke pakken, het oog wil ook wat (zei B.B King al).

Zanger Melvin Schulz heeft een fijne uitstraling en podiumpresentatie en is humorvol in zijn aankondigingen. Net als gitarist Filipe de la Torre begeeft hij zich regelmatig in het publiek wat de sfeer nog meer verhoogt. En die is al top. Een grote rol is weggelegd voor gitarist Filipe de la Torre met zijn puntige, heldere gitaarspel. Toetsenist Nico Dreier ( die ook bij Kai Strauss en Jimmy Reiter speelt als het in het schema past) is een ware meester op zijn instrument en haalt er de meest fantastische solo’s uit. Bassist Nikolas Karolewicz wisselt tussen basgitaar en contrabas en vormt samen met de zeer strak spelende drummer Phillip Dreier (tweelingbroer van toetsenist Nico) een hechte ritmesectie. Absoluut een must bij deze muziek.
Verder een compliment aan de mensen van het geluid. Dat is zeer goed afgestemd, alle instrumenten komen mooi door, niets overheerst en het is niet te hard en geen oordoppen nodig en dat is helaas niet vanzelfsprekend meer.

Conclusie:
Een prachtige muziekavond waar je echt vrolijk van wordt. Had iedereen nodig gezien alle reacties…
Blues Magazine dankt Marin Uphoff en het Blues-in-Nottuln team voor de zeer prettige ontvangst.
(P.s. 19 september zijn The Bluesanovas te zien bij Blues in Dongen. A must see!)

Line-up:
Melvin Schulz: zang
Filipe de la Torre: gitaar
Nico Dreier: toetsen
Nikolas Karolewicz: basgitaar ,contrabas
Phlipp Dreier: drums

Links:
www.thebluesanovas.de
www.blues-in-nottuln.de


Ook op Blues Magazine ...