Skinny Molly
Borderline, Diest (B)
7 November 2012

Tekst & Videos : Walter Vanheuckelom

The Band:
Mike Estes : lead guitar and vocals
Jay Johnson : Lead Guitar and vocals
Luke Bradshaw : Bass
Kurt pietro : drums

Wie fan is van goede Southern Rock moest woensdagavond 7 November in de Borderline te Diest zijn. Leader of the band Mike Estes (Lynyrd Skynyrd) was er samen met ex Blackfoot Jay Johnson en Luke Bradshaw en Kurt Pietro te gast voor het eerste van een paar concerten in Belgie en Nederland. Veel kans om deze jongens in de Benelux te zien had men dus niet. Er werd eigen materiaal gespeeld alsook wat songs van Lynyrd Skynyrd,Blackfoot en een paar covers.Rond 21h 45 begon het concert en het was al uit de opwarming gebleken dat de band best luid zou spelen. Openen deed Skinny Molly met een stevig rocknummer,namelijk “Shut up and rock”. Het eerste hoogtepunt kwam er voor mij met “Whiskey Cocaine and blues”. Het is een knappe meeslepende song met primagitaarwerk van zowel Mike als Jay.Na een half uurtje kwam de vlam er echt in met een mooie versie van “Judge Parker”.De laatste song werd door Mike aangekondigd als een cover die Blackfoot vroeger ook deed en waarschijnlijk veel beter dan hen.Het zou me verwonderen want “Wishing well”was veruit de beste song van de eerste set.Schreeuwende gitaren en voor de afwisseling gezongen door Jay Johnson.

Na een 20 tal minuten pauze werd er aan de tweede set begonnen.Een mooie versie van Steve Earl’s “ Copperhead road” mocht er best wel wezen.Net als “ Better than i should” uit hun cd “ No good deed”.Daarna was het een beetje wachten op de 2 echte hoogtepunten van de avond namelijk de twee bekendste songs van Lynyrd Skynyrd,namelijk “Alabama” en “ Free bird”. Monsterhit Alabama kent natuurlijk iedereen.Voor deze song riep Mike Estes 2 dames op het podium om samen met hem het refrein van deze song te zingen.Dat lieten de dames geen twee keer zeggen en ze deden hun werk meer dan behoorlijk.Voor de Slotsong Free bird haalden de 4 jongens nog eens alles uit de kast.Het mondde uit in bijna 13 minuten genieten en het was zeker een heel waardevolle afsluiter voor deze avond.Goede stevige drums en bas.Schreeuwende gitaren.Skinny Molly op hun best.

Wie ze nog wil zien moet vlug zijn …

9 November Manifesto Hoorn Nederland
10 November Gooisch Podium Hilversum Nederland
11 November Bluesrockgaraasj Geleen Nederland

Setlist
Shut up and rock, Too much, Whiskey Cocaine and blues, Enough of nothin’, Devil in a bottle, Two good wheels, Saturday night, Judge Parker, Wishing well, After you, Bitin’the dog, If you don’tcare, Train train, Copperhead road, Fly away, Better than i should, Call me the breeze, Alabama en Free bird.

Skinny Molly Borderline Diest 7 November 2012 – Shut up and rock
http://youtu.be/atzfvMR-jyE

Skinny Molly Borderline Diest 7 November 2012 – Whiskey cocaine and blues

Skinny Molly Borderline Diest 7 November 2012 – wishing well

Skinny Molly Borderline Diest 7 November 2012 – Copperhead road
http://youtu.be/PoIgW2x59o4

Skinny Molly Borderline Diest 7 November 2012 – Free bird
http://youtu.be/zsUIEjt3aSk

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by