SJAKO! drie keien van muzikanten en een verrassend support act door Vinnie’s Vice

Pop Podium GIGANT, Apeldoorn
5 april 2024

Foto: Sjako!

Tekst & Video’s: William Lindner / Foto’s:Henk Schier i.s.m Apeldoorn Direct

Het was weer een fijn weerzien met het power Trio SJAKO!. Vorig met jaar nog te bewonderen met een concert in het Bluescafe in Apeldoorn tijdens hun “Back to Trio” Club tour. In de oersamenstelling van de beginjaren uit de periode 1988 -1995.
Dit jaar met hun gloednieuwe album: ‘Megaliths’ op deze avond, de dag van de officiële release 5 april. 2024 bij de buren in Poppodium GIGANT.
Een album dat inmiddels al wordt overladen met lovende recensies. En terecht.

Foto: Vinies Vice

Verrassend support act door Vinnie’s Vice

Het optreden werd afgetrapt met in het voorprogramma het jonge Powerrock Trio Vinnie’s Vice.
In 45 minuten kreeg dit trio de taak om het binnenstromende publiek op te warmen voor hoofd act Sjako! Vaak is optreden als voorprogramma een ondankbare taak voor een band En moet je er maar in slagen in zo’n korte tijd het publiek klaar te stomen voor een hoofdact als Sjako!
Maar deze drie jongelingen lukte dat wat mij betreft zonder meer. Zowel met eigen werk als met hun cover uitvoeringen van Stratus, Superstition en het Slotnummer Going Down lukte de opwarming prima.

Vinnie's Vice 'Going Down' 2024 april 5, Poppodium GIGANT Apeldoorn Netherlands

Binnenkort verschijnt hun EP First Flood met onder meer het deze avond gespeelde nummer Final Signal. Op 12 april in De Vorstin en 20 april in Poppodium Boerderij mogen zijn weer het publiek opwarmen voor Sjako! Hou deze jongens in de gaten!

Vinnie's Vice 'Final Signal' and 'Stratus" 2024 april 5 @ Poppodium GIGANT, Apeldoorn Netherlands HD

SJAKO! drie keien van muzikanten

Rond half tien stond Sjako! in de vertrouwde oer samenstelling als trio op het podium. Nah niet alle drie stonden op het podium. Bassist Thijs Vermeulen was genoodzaakt dit zittend te doen door een vervelende blessure aan zijn linker been. Verder was het geen probleem en speelde hij de bas al vanouds.
De formatie Sjako kan putten uit een arsenaal aan nummers uit hun oeuvre . Maar deze avond was er uiteraard aandacht voor nummers van het nieuwste album ‘Megaliths’.
Geopend werd met de indrukwekkende rock opener de titel van het album: “Megaliths’. aansluitend gevolgd door The Last Pacifist. Ruim 11 minuten Sjako op zijn best. Sjako in the House!!

Foto: Sjako!

Verder passeerden de volgende nummers van het nieuwe album de revue: zoals The Rich, Exactly Nothing, het grappige nummer The Only Way to Clap Your Hands en Trouble on Isis.
Klinkt bij dit trio allemaal ook Live weer zoals het hoort. Gedreven, ogenschijnlijk soepel
met heerlijk gierend gitaarspel van Wouter, de groovende baslijnen van Thijs en het flitsende drumwerk van Jaap De laatste twee lieten dat weer duidelijk zien wat zij nog steeds in hun mars hebben bij de uitvoerige drumsolo na Phase-X en We’re Movin’ met de bassolo.

SJAKO! "Phase-X" , Drumsolo, We'reMovin' -bassolo, 2024 april 5 GIGANT Apeldoorn.

Wat een drie keien van muzikanten zijn dit toch. De nummers klonken in de Live uitvoeringen zelfs beter als op het album. Hoog tijd weer voor ook de grotere festivals. In ieder geval sluiten zij hun tour voor alsnog af op 13 juli op Bospop Festival in Weert.

De fraaie uitvoering van ‘Where’s Jake’

Ik kan het nummer niet mooier omschrijven dan wat een muziekrecensent fraai in zijn album recensie over het nieuwe album omschrijft :”er zit veel melancholie en droefheid in de ingetogen, ballade ‘Where’s Jake’, een nummer over ziekte en chemo kuren. De gevoelvolle en ingetogen snarensolo van Wouter past als gegoten in deze song.” (..)”
In ieder geval heeft dit mooie nummer mij om persoonlijke redenen bijzonder geraakt.

SJAKO! 'Where is Jake' 2024 april 5, GIGANT Apeldoorn.

SJAKO! een formatie die je beslist Live gezien en gehoord moet hebben. Na deze aftrap afgelopen vrijdag kan dat door heel Nederland. Zie hun Tourschema: https://sjako.eu/agenda/
Aanrader!

Video verslag SJAKO 5 april 2024 GIGANT Apeldoorn

Playlist: SJAKO! 2024 April 5, Bluescafe Apeldoorn NL
Bekijk deze playlist op YouTube

SJAKO!

Wouter Planteijdt – gitaar en zang
Thijs Vermeulen – basgitaar en loops
Jaap J. Vrenegoor – drums en shaker
https://sjako.eu

Foto: Sjako!

Foto: Sjako!

Foto: Sjako!

Support act: Vinnie’s Vice

Vincent Janse (guitar, vocals)
Eljo Hendrosuseno (bass)
Ehran Ruinard (drums)
https://vinniesviceband.nl/

Foto: Vinies Vice

Foto: Vinies Vice

Foto: Vinies Vice

Foto: Vinies Vice


Ook op Blues Magazine ...