Foto Concertverslag: SJAKO! Back to trio – Bluescafé Apeldoorn, 29 april 2023

Bluescafé Apeldoorn
29 april 2023
Optredens SJAKO! Back to trio doorslaand succes

Tekst & Video’s: William Lindner / Foto’s: Peter Vroon i.s.m Apeldoorn Direct

Liefhebbers lieten zich afgelopen zaterdag onderdompelen in de muziek van het Powerrock-trio SJAKO! In Het Bluescafe aan de Nieuwstraat 74A in Apeldoorn.Het Powerrock-trio SJAKO! is dit jaar gestart met een clubtour in de oersamenstelling uit de periode 1988 -1995: Jaap J. Vrenegoor (drums), Thijs Vermeulen (bas) en Wouter Planteijdt (gitaar & zang). De van oorsprong Haarlemse rockband SJAKO! is terug. En hoe! In de originele bezetting gaf de formatie op zaterdag 29 april een concert in Het Bluescafe Apeldoorn.

SJAKO! wordt al jaren beschouwd als een invloedrijke band binnen de Nederlandse muziekscene met de legendarische albums Livewire (geproduceerd door George Kooymans) en de 2 Meter Sessies als onbetwist hoogtepunt. Zie het verslag voor BluesMagazine van het Bluescafe optreden uit 2016. Toen als 5-mans formatie: ‘Sjako! serveert vier sterren muziekmenu’

Foto Concertverslag: SJAKO! Back to trio – Bluescafé Apeldoorn, 29 april 2023

In de periode 1988 t/m 1994 speelde SJAKO! het club- en festivalcircuit plat. Speelde in die tijd in New York, Berlijn en op onder andere het festival Roskilde in Denemarken. Het nummer ‘Hurt’ van het album “Livewire” kwam in vele lijstjes van mooiste songs ooit terecht. Albums verschenen met aanzienlijk langere tussenposes, de bezetting wisselde enkele malen en SJAKO! bleef live spelen. Het eclectische karakter van de Sjako!-stijl was er altijd .

En omdat de band van geen ophouden weet, staan ze nu gewoon weer op de Nederlandse podia, in originele bezetting. Het Powerrock-trio in de oersamenstelling: Jaap J. Vrenegoor (drums), Thijs Vermeulen (bas), en Wouter Planteijdt (gitaar & zang) spelen nu hun eigen tribute en de zorgvuldig gekozen slogan van de band : “het lekkerste trio dat je ooit gehad hebt” blijft overeind. Heerlijke avond met gierend ronkende gitaarspel en fijn drum en bas werk.

Foto Concertverslag: SJAKO! Back to trio – Bluescafé Apeldoorn, 29 april 2023

Zaterdag 29 april stond het trio op het podium aan de Nieuwstraat 74A in Apeldoorn.
Wat een heerlijk avondje met gierend ronkende gitaarspel en fijn drum en bas werk is het geworden. De aanwezige enthousiaste liefhebbers genoten deze avond van een ..’virtuoos muzikaal mengsel van pop, rock, funk, prog en freejazz..,’. Met veel nummers van hun deze maand verschenen verzamel dubbel album ‘Best Of ‘ 88-95′. Het album is een dubbel lp voor het eerst op vinyl en is sinds 22 april in een gelimiteerde oplage van 500 stuks verschenen en o.a verkrijgbaar tijdens hun optredens. Een compilatie met voornamelijk nummers van hun albums: Live Wire, Secret Skin en L’Amour Qui Fait Boum’.

Het PowerRock-Trio SJAKO! in de ‘oersamenstelling’ is gewoon niet weggeweest.’ Heerlijk fris en fruitig zijn ze nog steeds in hun spel. Wat te denken bij het nummer ‘Phase-X’. Onder andere een vette drum intro / solo door Jaap Vrenegoor.. gevolgd door een prima bas solo van Thijs vermeulen bij het nummer ‘We’re Movin’
‘Phase-X’ & We’re Movin’
 

Het was genieten deze avond van dit Powerrock-trio. En natuurlijk mocht ook deze mooie SJAKO !Hit; de tijdloze klassieker ‘Hurt’ in de 2e set niet ontbreken.
“Hurt”
 

Een concert met hun tijdloze eigen nummers uit het 12 album oeuvre https://sjako.eu/discografie
van het powerrock-trio aangevuld met onder andere twee SJAKO uitvoeringen van Jimi Hendrix nummers. In de eerste set bij het grote publiek het niet zo bekende nummer:”The Stars That Play with Laughing Sam’s Dice “, ook wel bekend als ” STP with LSD” van Jimi Hendrix in een lekkere SJAKO uitvoering.en in de toegift van het concert aan het slot de klassieker ‘Foxy Lady”. Maar dan in de typische SJAKO! uitvoeringen.

“The Stars That Play with Laughing Sam’s Dice “, ook wel bekend als ” STP with LSD” (Jimi Hendrix )
 

En.. het ziet er naar uit dat er wellicht volgend jaar een vervolg tournee én nieuw album in de pijplijn zit. Gemeten naar het succes, de lovende reacties tijdens hun huidige ‘eigen tribute tour’ met uitverkochte club concerten..Terecht. Dit concert gemist? Er zijn nog kaarten voor een aantal optredens. Zie de website https://sjako.eu/ En oordeel zelf als zij spelen bij je in de buurt. Aanrader.

Een video verslag kan je hier terugkijken

 
SJAKO! back to trio zijn:
Jaap J. Vrenegoor (drums), Thijs Vermeulen (bas) en Wouter Planteijdt (gitaar & zang).
Website: https://sjako.eu/
Facebook: https://www.facebook.com/planteijdt.nl
YouTube: https://www.youtube.com/@sjako3657
Instagram: https://www.instagram.com/sjako2022/
Booking: https://riseagency.nl/
Apeldoorn Direct: https://www.apeldoorndirect.nl/


Ook op Blues Magazine ...