SIMO
Bitterzoet, Amsterdam
28 september 2017

Nadat de nieuwe cd ‘Rise and Shine‘ op 15 september is verschenen start op 26 september de Europese tour van de ‘toerbeesten’ van SIMO. Het driemanschap heeft met Rise and Shine iets bijzonders neergezet. Er is keihard gewerkt om een nieuw geluid te laten horen, nadat ze, zoals ze zelf zeggen, een beetje uitgekeken waren op hetgeen ze eerder op ‘SIMO’ en ‘Let Love Show the Way’ hadden gedaan.

Tekst, foto’s en video’s: Edwin Birkhoff

En dat is gelukt! Prachtige cd met veel verschillende invloeden en variatie. Waar de nadruk voorheen vooral lag op het meer stevige (Blues/)Rock werk, komt in deze cd o.a. meer Soul aan de orde, maar worden nog steeds psychedelische Rock aspecten uit de jaren 70 toegevoegd. Zeker live! Het is dan ook niet verbazingwekkend dat bijna de gehele nieuwe cd aan bod komt in een behoorlijk gevulde Bitterzoet in Amsterdam.

De oordopjes kunnen nog steeds niet thuis gelaten worden, want hoewel er mogelijk iets minder nadruk is op het harde, weten ze de volumeknop nog goed te vinden. Het bevalt mij wel omdat het dan wel allemaal ‘lekker binnenkomt’.

Ondanks dat dus veel nieuw werk wordt gespeeld, lopen alle nummers gestroomlijnd en laten bassist Elad Shapiro en drummer Adam Abrashoff zien dat ze de perfecte ritmesectie zijn voor frontman, gitarist en zanger, JD Simo.

Het is wel duidelijk dat ze op elkaar zijn ingespeeld, want als je 215 concerten in een jaar achter de rug hebt, heb je elkaar wel ‘leren kennen’. Na de show blijkt ook wel dat ‘Rise and Shine’ door hen samen is gemaakt, waarbij ieders bijdrage van belang was. Ik bespeur dan ook een groot gevoel van trots en blijdschap bij de bandleden.

Het resulteert allemaal in een show met heel veel speelvreugde en plezier op het podium.

With a Little Help From My Friends is natuurlijk altijd een mooie afsluiter bij een optreden van SIMO, waarna ik wederom met een mooie herinnering naar huis kan.


Ook op Blues Magazine ...