Sari Schorr Band
Support: Ray Stepien Trio
Groene Engel, Oss
6 maart 2020

In een aardig gevulde Groene Engel in Oss ontspon zich een waar blues feestje ingezet door het Ray Stepien Trio. Het is goed dat er naast Leif de Leeuw en Dave Warmerdam meer blues bands te ontdekken vallen in Nederland. Ray Stepien is een Stevie Ray Vaughan fan en dat is terug te horen in zijn spel wat hij afwisselend met en zonder plectrum speelt en dat vind ik mooi.

Ray Stepien Trio

Ray Stepien Trio

Ray Stepien Trio

Ondersteund door een strakke ritme sectie stuurt hij de en na de ander gitaarsolo het publiek in. Zeker in de mooie medley van zijn blues helden B.B. King, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan valt een puik staaltje gitaar beheersing te bemerken, heerlijk doorgezet in het afsluitende Voodoo Child. Dit is een hele fijne opwarming voor de ster van vanavond: de New Yorkse Sari Schorr.

Tekst: Jos Verhagen/ Foto’s: Marco van Rooijen. Alle foto’s van de avond staan in het album Sari Schorr. (Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

Sari Schorr & Band

Sari Schorr opent in de Groene Engel haar aanstaande Europese tour waarbij ze gelijktijdig haar nieuwe CD ‘Live In Europe‘ lanceert en dit keer jammer genoeg Nederland maar één keer aandoet. Écht jammer want zulke toppers zijn de moeite van het bekijken en beleven meer dan waard.

Sari Schorr & Band

Vanaf de openingstrack King Of Rock ’n Roll spat het plezier en beleving van het podium af, volop contact makend met haar publiek toonde Sari Schorr zich een op en top entertainer. Doorpakkend in de stamper Demolition Man om vervolgens de pijn van haar tijd in Parijs samen te vatten in Ain’t Got No Money. Het aanwezige publiek is om. Deze vrouw kan zich als entertainer met gemak meten met Beth Hart.

Sari Schorr & Band

Het gevoel en de pijn die zij in een nummer als Never Say Never legt, bezorgt de hele zaal kippenvel. Later blijkt dat zij haar hond waarmee ze al 15 jaar optrok had moeten laten inslapen die middag. Dan is het nog knapper en professioneler als je dit in je show verwerkt als een afscheidsproces, diep respect voor deze vrouw.

Sari Schorr & Band

Sari Schorr & Band

Sari Schorr & Band

Sari Schorr & Band

Ondersteund door haar geweldige band, gitarist Ash Wilson, drummer Roy Martin, bassist Mat Beable en toetsenist Adrian Gautrey knalt ze naar het eind van de avond toe met een sneer uitdelend naar Donald Trump in The New Revolution en het opzwepende I Just Wanna Make Love To You.

Sari Schorr & Band

Sari Schorr & Band

De wat in de achtergrond opererende gitarist Ash Wilson en zeker de geweldige toetsenist Adrian Gautrey maken een muzikaal feest van dit nummer. Zo ook in de toegift Black Betty dat live nog verpletterender over komt als op YouTube. De wijze waarop Sari Schorr deze Ram Jam klassieker naar haar hand zet is meesterlijk.

Sari Schorr kwam, zag en overwon niet alleen het publiek maar ook zichzelf, een top artieste.

Noot van de redactie: in september komt Sari Schorr terug naar Nederland! Houd onze concertagenda in de gaten.

Website Sari Schorr

Sari Schorr & Band

Sari Schorr & Band

Sari Schorr & Band

Sari Schorr & Band

Sari Schorr & Band

Sari Schorr & Band


Ook op Blues Magazine ...