Robert Cray opende het BRIDGE Guitar Festival in de Effenaar met een indrukwekkend bluesconcert op 29 mei, als onderdeel van zijn “Groovin’ 50 Years” tour. Zijn virtuoze gitaarspel en soulvolle stem betoverden het publiek, met hoogtepunten zoals ‘Right Next Door’, ‘Sitting On Top Of The World’ en ‘Phone Booth’.

Robert Cray
BRIDGE Guitar Festival
29 mei 2024
Effenaar, Eindhoven

Concertfoto: Robert Cray (fotografie Marco van Rooijen)

Robert Cray

Robert Cray opent BRIDGE Guitar Festival met betoverende blues in de Effenaar

Op woensdag 29 mei deed Robert Cray met zijn “Groovin’ 50 Years” tour Eindhoven aan. De legendarische Robert Cray vulde de Effenaar met zijn onmiskenbare gitaargeluid en soulvolle blues. Het publiek werd meegevoerd op een muzikale reis vol emotie en virtuositeit. Hier zijn enkele hoogtepunten van het concert:

Gitaarvirtuositeit

Robert Cray, met zijn kenmerkende Fender Stratocaster, liet zijn gitaar spreken. Zijn vingers dansten over de snaren, creëerden warme tonen en brachten de blues tot leven. Het was een meesterlijke vertoning van techniek en passie.

Robert Cray

Soul en Blues

De nummers van Cray bevatten een mix van soul en blues, doordrenkt met zijn karakteristieke stemgeluid. Van ingetogen ballads tot opzwepende uptempo tracks, hij raakte alle emoties. Het publiek voelde de diepe connectie met de muziek en genoot zichtbaar.

Robert Cray

‘Right Next Door’ en andere hits

Het iconische ‘Right Next Door’ was voor de meesten een hoogtepunt van de avond. De melancholische tekst en de soulvolle gitaarsolo raakten de harten van de aanwezigen. Maar ook nummers als ‘Sitting On Top Of The World’ en ‘Phone Booth’ zorgden voor kippenvelmomenten.

Robert Cray

Startsein voor BRIDGE Guitar Festival

Het concert van Robert Cray markeerde het begin van het BRIDGE Guitar Festival in Eindhoven. Een festival dat liefhebbers van de gitaar samenbrengt, verbindt en inspireert. Dit vijfdaagse evenement viert de veelzijdigheid en de verbindende kracht van de gitaar. Van huiskamerconcerten tot grote podiumacts, alles draait hier om de liefde voor dit iconische instrument.Bezoek de website van BRIDGE Guitar Festival voor de laatste updates, programmaonderdelen en ticketinformatie.

Fotoalbum Robert Cray

Fotografie (c) Marco van Rooijen.

Robert Cray

Robert Cray

Robert Cray

Robert Cray

Bekijk alle foto’s in het fotoalbum “Robert Cray 2024”.


Ook op Blues Magazine ...