RJ MISCHO

CONCERTVERSLAG: RJ MISCHO – NORTH SEA JAZZ CLUB, AMSTERDAM, 7 JUNI 2014

Tekst: Jurry Visser Foto’s: Ewa Turadek en Jurry Visser

Het optreden van RJ Mischo en zijn band was het laatste blues concert van dit seizoen uit de reeks “Het lijstje van Johan” in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Johan Derksen gaat ook in het nieuwe seizoen echter door met het programmeren van blues concerten voor de North Sea Jazz Club. Dat betekent dus dat we vanaf september opnieuw een aantal tot de verbeelding sprekende blues muzikanten in de sfeervolle club op het Westergasfabriekterrein mogen begroeten.

RJ Mischo begon zijn concert met zich te verontschuldigen voor het feit dat hij een zonnebril droeg. Hij vertelde dat dit z’n zestiende optreden op rij was en dat zorgde volgens hem voor een nogal vermoeide gelaatsuitdrukking, die hij ons met het dragen van de zonnebril wilde besparen. Wij kennen RJ allemaal als een begenadigd bluesharp speler en een meer dan verdienstelijk zanger, maar er moet mij van het hart, dat er van het enthousiasme waarmee hij normaal gesproken optreedt, dit keer weinig te bespeuren viel. Genoemde zestien optredens waren kennelijk toch wat teveel van het goede geweest en dat was met alleen een zonnebril niet te camoufleren. Ook z’n bandleden, Jan Mohr op gitaar, Andreas Bock op drums en Jaska Prepula op basgitaar maakten een wat ongeïnspireerde indruk. Wat aan dit alles ook niet bijdroeg was de geringe hoeveelheid bezoekers, die op het concert was afgekomen. In de North Sea Jazz Club passen met gemak meer dan 200 mensen, maar helaas waren er dit keer maar ca. 60 muziekliefhebbers aanwezig.

RJ MISCHO

Een enkele keer leek de band wat op te leven, maar omdat er vanuit het publiek nauwelijks reacties kwamen, zakte men ook elke keer weer terug in het wat plichtmatig spelen van de blues. Johan Derksen kondigde aan het begin van de avond RJ Mischo aan als één van de beste Amerikaanse bluesharp spelers en ook ik weet dat hij dat is. Hij zei verbaasd te zijn over de geringe hoeveelheid aanwezigen in de zaal en dat de thuisblijvers ongelijk zouden krijgen, maar helaas heeft RJ Mischo dit keer laten zien, dat thuisblijven, zeker met dit mooie Pinksterweer, wellicht beter was geweest.

Ik hoop dat RJ Mischo en zijn band ons in de toekomst weer gaan verrassen met de meeslepend gespeelde blues, die we van hen kennen en dan vergeven we ze dit wat mindere optreden maar. Iedereen heeft wel eens een slechte dag!

RJ MISCHO

RJ MISCHO


Ook op Blues Magazine ...