Popa Chubby – Fight Is On Tour
29 oktober 2010
Lantaarn, Hellendoorn

Tekst & Foto’s : Harrie Huisman

Eens in de zo veel tijd komt de zwaarlijvige man uit New York Popa Chuby weer naar Nederland, afgelopen vrijdag 29 Oktober was het weer zover in het prachtige concertzaal van het oosten ”de Lantaarn” in Hellendoorn.
Ook afgelopen April was Popa Chuby al in Nederland voor promotie doeleinden
Al bij de binnenkomst was Popa Chuby bezig met het voorzien van een handtekeningen op zijn aller nieuwste CD : The Fight is on” en op T-Shirts
Omstreeks 21:30 uur kon het beginnen, concert was niet uitverkocht maar het was lekker druk in de lantaarn.
De eerste vijf nummers waren van dik hout zaagt men planken stevige bluesrock zoals het hoort, en waar Popa Chuby groot is mee geworden. Na vijf nummers werd het even minder gas gegeven met de cover van Jimmy Hendrix “Hey Joe” prachtig vertolkt door een lange solo partij.
Na het rustig momentje werd er weer vol gas gegeven en waar veel nummers van de nieuwe CD de revue passeerde “The fight is on” – “Rock & Roll Is My Religion” en natuurlijk de Motorhead klassieker “Ace Of Spades” met een dampende show is blijkbaar twee uur staan voor deze zwaarlijvige man toch te veel, ruim driekwartier zitten als gevolg .
Na twee uur rock en blues van grote klasse en een lege fles wijn voor Popa Chuby kon het publiek huiswaarts keren.
Een absolute aanrader voor bluesrockliefhebbers!
Ook deze avond was de PA mix weer van uitstekende kwaliteit, de zware drums en gitaar partijen waren stabiel en goed uitgemixt.

Popa Chubby

Popa Chubby Band


Ook op Blues Magazine ...