Concertverslag Nico Wayne Toussaint – 18 maart 2012 ‘t Hooghe Water, Capelle a/d IJssel

Nico Wayne Toussaint
‘t Hooghe Water – Capelle a/d IJssel
18 maart 2012

Nico Wayne Toussaint

Tekst: Nineke Loedeman / Foto’s: Pemmy Larmené

Eindelijk, na een afwezigheid van bijna twee jaar is Nico Wayne Toussaint weer in Nederland. De Franse mondharmonicaspeler, die al jaren in Miami woont, heeft net zijn 9e album, Lonely Number uitgebracht en zal in het kader hiervan een aantal optredens in Nederland verzorgen. De meermalen tot beste harpspeler uitgeroepen performer, speelt over de gehele wereld en heeft een geweldige live-reputatie opgebouwd. Tijdens de tour wordt hij bijgestaan door zijn Franse band, bestaande uit Florian Royo op gitaar, Guillaume Destarac op drums en Antoine Perrut op basgitaar en saxofoon.

Om 16.00 uur komen we aan bij restaurant ‘t Hooghe Water, waar de Robert Smith Bluesband inmiddels is begonnen met het opwarmen van het publiek. Deze band weet al snel een relaxte sfeer te creëren met hun afwisselende set van old-school blues nummers.

Klokslag 17.00 uur betreedt de band van Nico Wayne het podium en opent met een lekker vlot nummer. Het publiek stroomt dan ook flink toe en als Nico Wayne zelf ook het podium beklimt, weet hij meteen alle aandacht op zich te vestigen. De man straalt energie en passie uit, en knalt dat de zaal in. De heren spelen natuurlijk nummers van het nieuwe album Lonely Number, waarvan de titelsong subliem wordt gebracht. Ook van het album komt het boogienummer “Time to cut you loose”, en de band zet dit op een werkelijk adembenemende manier neer. Een bijzonder detail is dat de bassist de saxpartij voor zijn rekening neemt!

Nico Wayne Toussaint

Maar er komen nog meer fijne covers voorbij, zoals een funky uitgevoerde “Spoonful”, en “Come on in this house” van Junior Wells. Het tempo zit er stevig in en er is nauwelijks tijd om adem te halen, wát een performance is dit. Nico Wayne Toussaint funkt, swingt en grooved, maar bezorgt je ook met een rustige ballad kippenvel. De band is volledig op elkaar ingespeeld, en wordt door Nico Wayne perfect geleid. Want ook dat kan hij, deze meesterlijke harmonicaspeler, die alles uit zijn instrument weet te halen en met zoveel gevoel kan uitdragen. Daarbij maakt hij het plaatje compleet met zijn warme stemgeluid. Er wordt ons een afwisselende set voorgeschoteld van nieuwe en bekende nummers. Het concert loopt tegen het einde als Robert Smith het podium op wordt gevraagd om samen “Deep down in Florida” te spelen, en het publiek krijgt er geen genoeg van! Na bijna 2 1/2 uur spelen is het helaas voorbij, maar de heren mogen pas weg na een toegift, waarvan “Hoochie Coochie Man“ wel erg mooi uitgevoerd wordt. Tjonge, wat een heerlijke middag was dit, met spetterende muziek, in een fijne sfeer. Nico Wayne Toussaint keert in het najaar terug naar Nederland voor een extratour, ga hem zien als je ‘m nu gemist hebt!

Nico Wayne Toussaint

www.groupe-blues.com

26 maart 2012|Categories: Concertverslagen|Tags: |6 Comments

6 Comments

 1. Jan 26 maart 2012 om 23:10 - Antwoorden

  Ja Nineke, het was een geweldig optreden, met een nwt die ik nog nooit zo te keer heb zien gaan, geweldig, mooie afsluiting van een schitterend muzikaal weekend.

 2. Aart van Hoften 26 maart 2012 om 23:00 - Antwoorden

  Geweldige artiest!

 3. Pemmy Larmené 27 maart 2012 om 01:53 - Antwoorden

  Goed verslag Nineke! Het was super gezellig en leuk je ontmoet te hebben!

 4. Kees van Hest 27 maart 2012 om 09:38 - Antwoorden

  Goed verslag van een inderdaad erg goed concert door Nico Wayne Toussauint. Het voorprogramma van de Robert Smith Bluesband mocht er ook zijn. Al met al een leuke middag met goede muziek!

 5. Nicky Langen 29 juli 2012 om 12:21 - Antwoorden

  Nico Wayne Toussaint in Perpignan gezien! Très bien! Dat was genieten!!!Het plezier in muziek maken spatte er vanaf!

We horen graag je mening! Voeg reactie toe