Concertverslag: Nick Schnebelen Band – Bluescafe, Apeldoorn 4 Mei 2017

Nick Schnebelen Band
Bluescafe, Apeldoorn
4 mei 2017

Tekst: William Lindner / Foto’s Peter Vroon / Video’s: BluesMoose Radio/ William Lindner

Via internet cq de sociale media volg ik regelmatig de muzikale ontwikkelingen van diverse muzikanten. Zo lees je op de diverse band websites de tourschema’s en dergelijke. De bekroonde populaire Schnebelen familieband Trampled Under Foot (TUF) uit Kansas City is zo’n voorbeeld. Na 2015 spelen Nicole, Nick en Kris Schnebelen met hun eigen bands. De zus en broers voeren nog een paar reunion shows uit als Trampled Under Foot, maar zijn nu druk een eigen muzikale carrière op te bouwen. Zo las ik op de website van het Moulin Bluesfestival in Ospel dat Nick Schnebelen met zijn eigen band op Bevrijdingsdag 5 mei op hun hoofdpodium staat. Maar verder heeft de band geen andere concert data in Nederland.

Dus heb ik contact gezocht met Nick en na wat heen en weer gemaild te hebben met hem en zijn management, reageerden vervolgens Rob van Elst van Bluesmoose Radio en clubeigenaar Jan Kerseboom van het Bluescafe Apeldoorn alert op mijn tip/vraag over nog extra beschikbare data voor optredens. Zo werden als resultaat afgelopen woensdag 3 mei Live opnamen gemaakt voor Bluesmooseradio in Cafe Comm in Groesbeek (zie de Video’s bij het verslag) en stond Nick Schnebelen met zijn band op donderdag 4 mei op het podium van het Bluescafe Apeldoorn.

Extra nieuwsgierig gemaakt na het bekijken van de fraaie live opnamen door Bluesmooseradio op 3 mei en de conclusie van Big Moose Rob van Elst: “..Sodejuu. Dit was veel beter dan verwacht. En we verwachtte al best veel… “, sprong ik donderdag 4 mei op een gepast tijdstip na 20:00 op mijn fiets richting Bluescafe Apeldoorn om in “volle vrijheid’ te gaan genieten van het live optreden.

En inderdaad de conclusie van Rob van Elst was volstrekt niet overdreven. In een afwisselende set van twee uur werd door de Albert King Award winnaar uit Kansas City Nick Schnebelen met zijn band een fraaie staaltje gitaar virtuositeit het selecte groepje aanwezige muziekliefhebbers voorgeschoteld. Met diverse nummers van zijn debuutalbum ‘Live At Knuckleheads vol. 1’ en zijn eind april uitgebrachte tweede Live Album: ‘Live In Kansas City’ bevestigt Nick Schnebelen op zijn fraaie 1969 Gibson ES-335 en Fender gitaar onder meer dat hij terecht de Albert King Award heeft gewonnen.

Samen met zijn twee uitstekende muziekmaten: drummer Adam Hagerman en bassist Cliff Moore werd een spetterende gevarieerde energieke show afgegeven. Met nummers als het allemaal soulvol gezongen songs als Fool, Pain In My heart, Herbert Harper’s Free Press News, Johnny Cheat, het intrumentale Conformity Blues en het fraaie slow blues nummer Mean Woman Blues. Het nummer Jonny Cheat is er ook weer eentje om je vingers bij af te likken. Alles op een ogenschijnlijk soepele wijze vingervlug gitaar spel op afwisselend zijn Gibson en Fender. Bij het nummer I Won’t Go On gaat Nick helemaal los en duikt hij de vloer op om al liggend op de vloer en vervolgens spelend op een stoel verder te gaan.

Als dan nog op verzoek de klassieker Sleepwalk met als slide een gitaaraansteker, Nick was vergeten zijn Slide bottleneck mee te nemen, wordt gespeeld …..Het optreden werd afgesloten met het nummer Jazz jam dat nog eens door middel van fraaie solo’s de muzikale virtuositeit laat zien van zowel gitarist Nick Schnebelen als van drummer Adam Hagerman en bassist Cliff Moore.

Ach.. ik kan in woorden nog veel meer over het sublieme optreden beschrijven. De bijgevoegde beelden, met name de beelden van Bluesmoose radio spreken voor zich. Ik wil tenslotte Rob van Elst en zijn Crew van Bluesmoose Radio en clubeigenaar Jan Kerseboom van Het Bluescafe Apeldoorn bedanken voor het alert reageren met als resultaat twee unieke extra concerten van Nick Schnebelen en zijn band.

Nu maar hopen dat na dit verrassende bliksem bezoek aan Nederland van de Nick Schnebelen band een uitgebreider tour in de pijplijn zit. In ieder geval is Het Bluescafe Apeldoorn er klaar voor. Want zoals Rob van Elst van Bluesmoose Radio l schreef: ..Sodejuu. Dit was veel beter dan verwacht. En we verwachtte al best veel… “

Website: https://www.nickschnebelenkc.com/
Bluescafe Apeldoorn: www.bluescafe.nl
BluesMoose Radio-Live recordings http://www.bluesmoose.nl/bluesmoose-cafe/

*Noot: Op zondagmiddag 7 mei is een andere gitaarvirtuoos te bewonderen voor BluesMoose Radio-Live recordings in Groesbeek: Davy Knowles

“Herbert Harper’s Free Press News”- 4 mei Bluescafe Apeldoorn

“I Won’t Go On” – 4 mei Bluescafe Apeldoorn

“Fool” – 3 mei BluesMoose Radio

“Jazz jam”- 3 mei Bluesmoose Radio

It Ain’t Me – 3 mei BluesMoose Radio

Video-Playlist Nick Schnebelen – Live at BluesMoose radio

*Noot: Op zondagmiddag 7 mei is een andere gitaarvirtuoos te bewonderen Davy Knowles voor BluesMoose Radio-Live recordings in Groesbeek

7 mei 2017|Categories: Concertverslagen|Tags: |3 Comments

3 Comments

  1. Rob 7 mei 2017 om 12:45 - Antwoorden

    Top recensie van een geweldig lekker optreden in Bluescafé Apeldoorn! Thnx William!

  2. andré wittebroek 10 mei 2017 om 13:38 - Antwoorden

    Mooi geschreven William!

  3. carla 16 mei 2017 om 09:47 - Antwoorden

    dit lezende krijg je er zin an !!! we wonen net iets te ver weg (kop Friesland) om regelmatig langs te komen maar als we in de buurt zijn, komen we weer eens langs !!!

We horen graag je mening! Voeg reactie toe