Meena Cryle & The Chris Fillmore Band
Cafe de Amer, Amen
10 Februari 2013

meena

Tekst en foto’s: Herman Keverling Buisman

Op deze prachtige zondagmiddag wederom naar de Amer getogen. Onderweg en ter plaatse scheen de zon prachtig op een klein laagje van 4 a 5 centimeter sneeuw.

Het voorprogramma bestond uit een Duitse jongen op gitaar, zowel elektrisch als akoestisch en een Duits zangeresje: Bernd en Tina uit Bocholt. Ze hadden vaker in het voorprogramma van de hoofdact gestaan en ze brachten singer/songwriter materiaal uit, zowel zelf geschreven als covers. Het laatste nummer van hun half uur durende performance: “Stairway to Heaven” werd prachtig gebracht, helaas zonder gitaarsolo en drums.

meena

Toen was er pauze en tijd voor de hoofdact: Meena Cryle & the Chris Fillmore Band helemaal uit Wenen, 1100 kilometer rijden heen en terug voor twee optredens in de Amer in de middag en de avond! Ik had eerlijk gezegd nog nooit van deze zangeres gehoord, maar de lovende woorden in het programmaboekje hebben mij doen besluiten om dit een keertje mee te maken.

En ik heb er allerminst spijt gehad: 3 sets met prachtig gezongen Blues en Soul, veel eigen werk, maar ook hier en daar een cover. Jeetje, wat een prachtige stem heeft die Meena en dan die gitarist: Chris Fillmore!!. Gaat u even staan!!  Zowel op de afgeragde elektrische Fendergitaar, als op de dobro toonde hij zich een meester. En daarbij met een gemak, terwijl er toch best wel moeilijke gitaarpartijen bij zaten, voor zover ik dat kon beoordelen (ik ben ook maar toeschouwer op een meter afstand!). Verder was er nog begeleiding van een bassiste en een drummer. Rest nog te vermelden; de Toegift, ja met een hoofdletter: I’d Rather Go Blind van Etta James!!!!!.

Jeetje, wat een kippevel op mijn armen!!! Dit is geen act voor een kroegje: ze zijn echt klaar voor grote festivals, dus heren en dames boekers en programmeurs …

meena

http://www.meenacryle.com/


Ook op Blues Magazine ...