Meena en Chris Filmore Band

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band, De Amer, Amen, 23 maart 2014

Tekst en foto’s Herman Keverling Buisman. Meer foto’s Herman

Ze hadden er al een bewogen morgen opzitten vanuit Terschelling: dit viertal uit Wenen.
Met de boot en dan nog een heel stuk met de bandbus naar Amen met slecht weer onderweg: onweer, natte sneeuw en hagel. Even later dan gepland een soundcheck op het podium, terwijl het publiek geduldig stond te wachten in de gelagkamer.

Eerst het voorprogramma: een jongeman uit IJhorst, vlakbij Staphorst. Hij had zich gemeld bij de programmeur diezelfde week en die gaf zijn fiat: kom maar in het voorprogramma zondagmiddag.
Juist die bandjes en singer/songwriters, die nog geen CD’s en vele optredens achter de rug hebben, krijgen een kans in de Amer! Ruud Fieten (24) was zijn naam en hij vertelde dat hij meegedaan had aan het programma de Beste Singer/Songwriter van Nederland. Zelfgeschreven liedjes en een enkele cover: Neil Youngs “Great Wide Open”. Goede stem en gitaarwerk. Was zelfs even zijn tekst kwijt, maar dat werd met een kwinkslag weggewoven.

ruud

Toen was de band aan de beurt waar we voor waren gekomen: Meena Cryle & The Chris Fillmore Band.
Waren in de uitverkochte Amer voor de derde keer in successie en hadden alweer een rit van 12 uur achter de rug. Eerst zaterdagavond Terschelling en zondag 2 optredens in Amen. De begeleiding bestond, evenals vorig jaar, uit Marlene Lachenstorfer op bas en Frank Cortez op slagwerk. Gedegen en strak. Het gitaarwerk werd magnifiek gedaan door Chris Fillmore, die af en toe Stevie Ray Vaughanachtige lickjes deed: kortom een geweldenaar en dat alles zonder ook maar een spier te vertrekken! Heel knap! Ook medeschrijver van hun liedjes, arrangeur en co-producer. En dan Meena Cryle, zang en gitaar! Wat een prachtige stem: soul-blues. En een innemende, sympathieke persoonlijkheid.

Geen dertien- in- een- dozijn Blues, maar vernieuwend en fris. Ze vertelde in de pauze dat ze voor 40 mensen, maar ook op een festival voor 6000 mensen hebben gestaan. Nieuwtje: deze band staat op het affiche van het dit keer tweedaags Hoogeveense Bluesfestival in de Tamboer op 21 of 22 november a.s.. Ik zou zeggen: wees erbij, als u een Europese top bluesbands wilt meemaken!

Meena en Chris Filmore Band


Ook op Blues Magazine ...