Catherine Capozzi

Concertverslag: Mary Zoo en Axemunkee, Oude Keuken, Castricum, 19 april 2014

Tekst, foto’s en video: Jan Marius Franzen (http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/)

De gitariste Catherine Capozzi (Axemunkee ) uit Boston toert door Europa. Ze is nog niet erg bekend bij het grote publiek, maar insiders bewonderen haar virtuoze gitaarspel. Zo ook Brian May (Queen) die haar koos als winnares van zijn fameuze ” Red Special ” gitaar waarmee hij zo vaak te zien was. Op 19 april trad zij met de van oorsprong Zwitserse singer-songwriter Mary Zoo (Christine Zufferey ) op in de mooi verbouwde Oude Keuken in Castricum. De voormalige keuken van het psychiatrisch ziekenhuis Duin en Bosch is omgetoverd tot een uniek etablissement waar naast het culinaire ook het culturele aspect aan bod komt.

En het was weer een genot deze getalenteerde musici aan het werk te zien! Mary zong nummers van haar laatste CD Like Sunshine After Rain en de uitvoering van het titelnummer was een van de vele hoogtepunten. Ook andere songs van deze CD zoals Revolver werden op een zeer gedreven en passionele manier gebracht. Met uiteraard zeer fraaie begeleiding van Catherine Capozzi op de elektrische gitaar.

Christine Zufferey

Op haar beurt begeleidde Mary Zoo Catherine Capozzi bij de uitvoering van haar nummers, veelal van haar CD Vortex. De aanwezigen werden getrakteerd op een onnavolgbaar gitaarspel. Nummers als Acid Django, Kinectic Gypsy and Les Yeux Noirs lieten de aanwezigen van de ene verbazing in de andere vallen. Wat een subliem gitaarwerk! Op Lost Highway liet Catherine zien dat zij ook een uitstekende slidegitariste is.

Ook werd het publiek nog verrast met enkele gepassioneerd gezongen chansons van Edith Piaf zoals Le Brun Et Le Blond, La Vie En Rose en Non, Je Ne Regrette Rien. Elk optreden is anders en Catherine Capozzi verzekerde mij dat het op donderdag 24 april in Amsterdam harder en rauwer zal toegaan. Dit ruim twee uur durende optreden was in ieder geval heel erg mooi. De reis naar het Noord-Hollandse Castricum ten volle waard.

Voor de tourdata zie de websites van Catherine Capozzi: http://axemunkee. com
en Mary Zoo: www.maryzoo.com

Axemunkee & Mary Zoo - Les Yeux Noirs ( Live at De Oude Keuken)

Note: Op 15 april werden opnamen gemaakt voor het radio programma Purple Haze. Deze zijn op 6 mei te beluisteren. Verder is er dan ook een interview te horen met Catherine Capozzi (Wijzigingen voorbehouden). Dit programma is ook via internet te beluisteren: http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.