Mariëlla Tirotto & the Blues Federation
Support act : Imco Ceelen a.k.a. Duketown Slim
27 November 2010
Theater Calypso, Wijk bij Duurstede

Mariëlla Tirotto & the Blues Federation

Tekst : Arie Verheul / Foto’s : Marcel Wolthers

Mariëlla Tirotto & the Blues Federation vervangen Cuby op voortreffelijke wijze

Ivm plotselinge ziekte van Cuby vervielen  al zijn  optredens (waaronder die in Wijk bij Duurstede) van afgelopen weekeind. De bluesmannen van BLUESinWIJK en theater Calypso besloten de ca. 300 Wijkse Cubyfans echter niet teleur te stellen maar op zoek te gaan naar een vervangende bluesband en iedereen toch een leuke (gratis) bluesavond aan te bieden. Mariëlla en haar bluesmannen waren direct bereid de moeilijke taak om Cuby te vervangen op zich te nemen en dat deden ze op een voortreffelijke manier. De band speelde tot groot genoegen van de ca. 200 alsnog toegestroomde bezoekers werkelijk de sterren van hemel. Maar liefst 3,5 uur namen ze de volle zaal op sleeptouw en vooral in de 2e set kwam de band helemaal los. Werkelijk prachtige blues die Mariëlla uit haar keel en de mannen uit hun instrumenten wisten te toveren. Prachtige gitaarsolo’s van Harald Krol, fenomenaal bluesharpwerk van Michel de Kok,  bas en piano (soms zelf gelijktijdig) van Heins Greten en niet te vergeten het uitstekende drum- en percussie werk van John Kakiay en Onno Tuhumena. Vooral de percussie gaf een prachtige extra en exotische dimensie aan de band. Alles leek op zijn plek te vallen en dat was goed te merken aan het vrolijke en beweeglijke gedraai op het podium. Stuk voor stuk vakmensen met liefde voor de blues.  Op verzoek van BLUESinWIJK startte de band met hun prachtige, ingetogen en kippenvel uitvoering  van Cuby’s  “Windows of my eyes” en op speciaal verzoek vanuit de zaal sloten ze daar ook mee af. Zo was Cuby toch nog even in Wijk. De Blues Federation is de afgelopen jaren uitgegroeid tot wat we in Wijk de eredivisie van de Nederlandse blues noemen. Meer dan terecht wonnen ze  onlangs de Dutch National Blues Award.

Mariëlla Tirotto & the Blues Federation

Imco Ceelen a.k.a. Duketown Slim was gelukkig niet ziek en verwende in het voorprogramma de zaal met zijn prachtige eenmansblues uit de tijd van oa Robert Johnson. Zijn eerste echte optreden in een grotere zaal ging hem prima af, het publiek at uit zijn hand en genoot zichtbaar van zijn oude USA-blues.

Imco Ceelen a.k.a. Duketown Slim

Rond 1 uur in de nacht ging de hele zaal meer dan tevreden naar huis, jammer dat Cuby er niet was, maar zeker een meer dan geslaagde bluesavond met veel dank aan Imco, Mariëlla en haar band en onze eigen bluesDJ Marcel.

Mariëlla Tirotto & the Blues Federation

Mariëlla Tirotto & the Blues Federation

Imco Ceelen a.k.a. Duketown Slim

Imco Ceelen a.k.a. Duketown Slim


Ook op Blues Magazine ...