Foto Concertverslag: Marcus Malone - 18 November 2012 - Muziekcafe De Amer, Amen

Marcus Malone
Muziekcafe De Amer, Amen
18 November 2012

Tekst en foto’s: Herman Keverling Buisman

The Mighty Marcus Malone.
Op deze druilerige zondagmiddag naar het mooie Drenthe getogen, waar op een prachtige locatie op een steenworp afstand van Grolloo het mooie gehuchtje Amen ligt. Op het enige kruispunt (crossroad !) in het dorp staat al sinds mensenheugenis een boerderijtje. In dat onderkomen is het muziekcafe “de Amer”gehuisvest. In oktober 1991 omgetoverd door wijlen Ab Sligter tot een concertpodium in de oude Drentse stijl en dat is het nog steeds. Kleedjes op de tafel in de gelagkamer, een heel klein barretje op de plaats van de bedstee en op de “deel” een bescheiden toneeltje, waar een band met vijf personen compleet met instrumentarium eigenlijk al te veel is. De programmering wordt door een drietal mannen voor een jaar vastgesteld en iedereen werkt er vrijwillig. Vrijwel iedere zondagmiddag zijn er optredens en soms ook op vrijdag/zaterdagavond.

Stoelen voor het toneel vlak op en tegen elkaar voor maximaal 100 mensen en die waren er ook voor Marcus Malone en zijn driekoppige band: uitverkocht huis dus. Er was een deal met het festival in Hoogeveen gedaan: op de terugweg naar Engeland zou men Amen aandoen.  Ik had Marcus nog nooit gezien en nu twee keer in een weekend. In Hoogeveen was er voor deze act naar mijn idee te weinig interactie met het publiek en het geheel kon mij niet echt boeien. Maar de zondag was andere koek!

Eerst het voorprogramma: een studente op de MBO afdeling muziek mocht het spits afbijten: Marloes Antoinette begeleid door een mannelijke gitarist uit Groningen. Een singer/songwriter met een heel behoorlijke stem, die veel eigen geschreven liedjes deed.

Foto Concertverslag: Marcus Malone - 18 November 2012 - Muziekcafe De Amer, Amen

Na 3 kwartier en een kleine pauze was het de beurt aan Marcus Malone en zijn band. Entertainer Malone is een charmeur eerste klas en dat wisten de dames op de eerste rij wel te waarderen. Als band een drummer, basspeler en een gitarist, die meer dan behoorlijk presteerden. Zo’n setting hadden ze nog nooit meegemaakt: luisterend publiek op een meter afstand en er was nu wel interactie! Veel nummers over de liefde en vrouwen. Bijvoorbeeld het nummer Double D ging over de buste. Zijn soulstem klonk heel prettig.

Foto Concertverslag: Marcus Malone - 18 November 2012 - Muziekcafe De Amer, Amen

Drie sets vol met entertainment en tegen vijf uur was het na een toegift (Allright Now van Free) over en uit. Het publiek ging met een tevreden glimlach huiswaarts: misschien volgend jaar weer programmeren?

Foto Concertverslag: Marcus Malone - 18 November 2012 - Muziekcafe De Amer, Amen


Ook op Blues Magazine ...