BluesInWijk,
30 april 2011
Marktplein, Wijk bij Duurstede


Tekst: Gerrit Harmsen / foto’s: Geert de Vries – www.ditiswijk.nl

Queensday in Utrecht en toch laten we deze dag aan ons voorbij gaan om weer eens richting Wijk bij Duurstede af te reizen. Zoals inmiddels wel bekend is zijn daar een 3-tal heren die dit fijne dorp op de Nederlandse blueskaart hebben gezet. Vandaag heeft BluesInWijk het voor elkaar gekregen om het Marktplein aldaar om te toveren tot een bluespodium. We worden geconfronteerd met Duketown Slim als support en Lightnin’ Guy & The Mighty Gators als hoofdact. Zoals we van BluesInWijk gewend zijn weer 2 kwaliteits bands.

Duketown Slim mag om 20.30 starten en de boel opwarmen. Wie deze jongeman al eens gezien heeft weet dat dit geen enkel probleem is. Met zijn rootsblues uit de Missisippi-Delta  weet hij mening liefhebber te raken. Uiteraard komen zijn grote voorbeelden Robert Johnson en Muddy Waters komen langs.

Foto Concertverslag : Lightnin’ Guy & Migthy Gators + Duketown Slim - 30 april 2011 Wijk bij Duurstede

Net als bij deze heren komt het bij Imco Ceelen recht uit zijn blueshart en dat is precies wat het publiek herkent en zo waardeert. Daarbij presenteert Duketown Slim ‘zijn dingentje’ met plezier en humor. Degene die een artiest als Ralph de Jongh weten te waarderen zouden echt eens de moeite moeten nemen een gig van de jongeman bij te wonen. Zelfs de Bikers uit Wijk bij Duurstede zijn onder de indruk. Een prima opwarmer voor het Belgische Lightnin’Guy en zijn Mighty Gators.  
http://www.youtube.com/watch?v=iQL4Uo9gPJQ

Lightnin’Guy en zijn Mighty Gators behoeven in ons land allang geen introductie meer.
De heren spelen de laatste tijd zoveel in ons dat je haast een kluizenaar moet zijn als je ze tenminste niet één keer gezien hebt. Bij de soundcheck staat het plein al helemaal vol en wacht iedereen geduldig tot als in orde is om van start te gaan. De setlist zit vandaag iets anders in elkaar en bestaat weer eens een keer uit voornamelijk covers. De avond groeit dan ook uit tot het feest der herkenning en past perfect bij het feest van 30 april.

Foto Concertverslag : Lightnin’ Guy & Migthy Gators + Duketown Slim - 30 april 2011 Wijk bij Duurstede

Persoonlijk vind ik het echter jammer dat er weinig aandacht was voor de songs van Guy zijn laatste release. Guy speelt echter in op de ingeschatte wensen van zijn publiek en improviseert er op los als nooit te voren. Even in overleg met zijn meesterlijke bandleden en dan gaan zijn Mighty Gators makkelijk mee in de muzikale hersenspinsels van Guy. Vreschillende medley’s doorboren de avond en wordt het publiek meegenomen van de ene kraker naar de volgende.

Foto Concertverslag : Lightnin’ Guy & Migthy Gators + Duketown Slim - 30 april 2011 Wijk bij Duurstede

Kleine smet op de avond zijn de problemen met de geluidsmonitoren op het podium waardoor er soms toch enige irritatie bij de band is waar te nemen. Hoewel het geluid voor het podium prima op orde is duurt het toch even voor men zich over kan geven en mee laat voeren door het enthousiame van de aanwezigen. Met een super lange medley met als middelpunt Bon Ton Roulet komt ook aan deze avond van BluesInWijk weer aan zijn einde.
http://www.youtube.com/watch?v=L7WMg_wYtgg


Ook op Blues Magazine ...