Letz Zep
23 april 2011
Melkweg, Amsterdam

Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Gerrit Harmsen / Foto’s: Marcel Wolthers

Als je een uitnodiging krijgt van organisator It’s All Happening en de Melkweg om een optreden van Letz Zep bij te wonen is het lastig deze af te wijzen. Dus, terwijl in heel Nederland alle terrassen overvol zijn leg ik   How The West Was Won nog maar eens in de CD speler om later op de avond een beter oordeel te kunnen vormen.

Er bekruipt me toch een raar gevoel als om 20.45 de mensen simpel te tellen zijn terwijl de band vorig jaar maart nog voor een uitverkochte zaal mocht aantreden. Als de zon echter langzaam naar beneden valt blijken velen zich alsnog richting de Melkweg te haasten en schat ik, bij de aftrap met Goodtimes, dat er een mannetje of 150 binnen zijn. Als mijn blik even rond gaat blijkt de zaal later echter goed gevuld en hangt er een heerlijke ‘ouwe rockers’ sfeer. Dit mede door de geluidstechnici die in tegenstelling tot mijn laatste bezoek aan de Melkweg, bij Robert Randolph, het geluid perfect hebben afgesteld. Loep zuiver en prima op volume, mijn complimenten aan deze geweldenaren.

Letz Zep @ Melkweg

Vanuit de volle zon naar de donkere concertzaal blijkt toch even schakelen te zijn en zo heeft Letz Zep, dat bekend staat als één van de beste Zeppelin coverbands ter wereld, tot Since I’ve Been Lovin’ You de tijd nodig om de zaal te pakken te krijgen. Vanaf dat moment weet de band dat het de mensen voor zich heeft gewonnen. Zanger Billy Kulke weet Robert Plant, zowel in manier van doen als betreft stemgeluid, dicht te benaderen. Gitarist Andy Gray laat zien en horen waarom hij regelmatig is gevraagd om bij andere rockbands aan te sluiten. Benjy Reid geselt zijn drumstel alsof hij dhr. Bonham zelf is. En als kalme en rustgevende rots in deze rockbranding heeft Letz Zep bassist en toetsenist Steve Turner.Letz Zep @ Melkweg

Aangekomen bij de eerste tonen van Dazed and Confused gaan twee jonge gasten die voor mij staan echt helemaal uit hun dak. Jesse

[16jr.] en Rick[18jr.] kennen alles uit hun hoofd en zingen, net als de oudjes om mij heen, alles volledig mee. In het tussenstuk krijgen we een showtje van Andy Gray die zijn gitaar bespeelt met een strijkstok. Wel leuk, toch kan ik mijn gedachte echter maar moeilijk losmaken van The Brew gitarist Jason Barwick die ik dit kunstje een paar maal heb zien doen met veel meer energie en power. Via Kashmir en Trampled Under Foot komen we bij Stairway To Heaven en barst de zaal voor de zoveelste keer los van enthousiasme. Billy Kulke bespeelt het publiek en verleidt ons om heel hard mee te brullen. Het is een startsein om de rest van de avond mee door te gaan waarbij je er met Whole Lotta Love natuurlijk volledig in op kan gaan. Headbangen? Jazeker! Uiteraard op de toegiften, Rock ’n Roll, en Immigrant Song waar de zaal nog enkele malen ‘aaaaaaaahhhhhhhh’ mag mee schreeuwen. Na de allerlaatste afsluiter hebben we een 2 uur durend heerlijk portie rock & roll aan ons voorbij horen gaan. Hopelijk waren er een paar mensen uit Weert in de zaal zodat we deze band gewoon een keer op BosPop kunnen bewonderen. En natuurlijk kijken we al weer uit naar volgend jaar want Letz Zep in de Melkweg blijft hopelijk een vaste traditie.

Letz Zep @ Melkweg

Oja, Rick[18jr.] schrijft op verzoek moeiteloos de hele setlist in mijn notitieboekje en roept nog ff dat hij drumt in de band “Jesse K and The Muffin Men”. En wie de jeugd heeft…..  Yeah, rock & roll will never die !!

Setlist:
Goodtimes, Badtimes
Heartbreaker
Baby I’m Gonna Leave You
Custerd Pie
Since I’ve Been Lovin’ You
No Quarter
Dazed and Confused
Kashmir
Trampled Under Foot
Stairway To Heaven
Moby Dick
Whole Lotta Love
How Many More Times

Rock ‘n Roll
Immigrant Song

Letz Zep @ Melkweg

Letz Zep @ Melkweg

Website artiest: www.letzzep.com


Ook op Blues Magazine ...