Wie is het: Leif de Leeuw band
Wat gehoord: Virtuositeit, passioneel samenspel met scheurende vocalen
Waar gezien: Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer, 1 april 2011
(Supportact voor Andy Timmons)


Tekst : Peter Tuinsma

Dat leeftijd ondergeschikt is aan passioneel muziek maken, bewijst maar weer eens de ‘Leif de Leeuw band’. De gitarist is net zestien geworden en de zanger net eenenzestig. Een prachtige combinatie van jong en oud, verenigt in een tijdloze muziekvariant die de Blues muziek voor velen is.

Gelijk al werd ik geraakt door dit visuele aspect van deze nog erg jonge band. Zij spelen nu in deze setting krap een half jaar samen en de anderhalve week geleden toegetreden zanger, beleeft met dit optreden zijn derde performance. In het repertoire, bekende covers als Honky Tonk Woman, Foxy, mijn persoonlijk favoriet ‘Love that burns’ en niet te vergeten ‘cause we’ve ended as lovers” van Jeff Beck. Met een vertolking van dit nummer won Leif in 2009 de SENA Dutch Guitar Awards (Nederlandse gitaarkampioenschappen tot en met 21 jaar).

Leif de Leeuw

Sinds zijn negende bespeelt Leif de gitaar, een bewijs dus dat totale devotie aan het instrument een ongekende, snelle groei mogelijk maakt. De vocalen van Jan van Feggelen passen perfect in deze setting en snijden recht door de ziel. Voor mij is duidelijk dat de band als geheel met deze zanger de potentie heeft door te groeien tot ongekende hoogten.

Ach, het zijn stuk voor stuk goede, passionele muzikanten. Zelfs de hoofdact van deze avond, Andy Timmons heeft vele nummers toegekeken vanuit het publiek. Zijn reactie sprak boekdelen en geeft mij de indruk dat de band, deze gitarist nog vele prachtige momenten in zijn nog jonge muzikale leven te wachten staat.

De band bestaat uit Leif de Leeuw (gitaar), Eibe Gerhartl (bass), Han Neijenhuis (drums) en Jan van Feggelen (Jay Bodean – zang)

Meer informatie: www.leifdeleeuw.com

Eerstvolgende optreden:
Zaterdag 9 april 2011, ‘t Hof van Colmschate, Deventer


Ook op Blues Magazine ...