Laurence Jones
+ support: Blue Nation
De Pul, Uden
17 November 2023

Laurence Jones (concertfoto)

Laurence Jones

Laurence Jones

Tekst: Edwin van der Linden | Fotografie: Marco van Rooijen. Alle foto’s van dit optreden staan in het fotoalbum “Laurence Jones” op Flickr.

Laurence Jones

Laurence Jones is een graag gezien artiest op de Nederlandse en Belgische podia en op zijn tijd is er dan ook een mini tour door deze landen. De komende weken wordt er onder andere gespeeld in Amstelveen in P60 en in Bibelot in Dordrecht. Wij zijn aanwezig in een goed volle maar bij lange na niet uitverkochte ‘De Pul’ in Uden.

Laurence Jones

Met op de achtergrond een vette western kwam de band op het podium. De band bestaat naast Laurence Jones op dit moment uit Jack Alexander Timmis op bas en Alan Taylor op drums. Laurence Jones heeft in 2023 het album ‘Bad luck & the Blues’ uitgebracht en is met dit album weer terug bij het power trio waarmee hij in 2012 startte en speelt zonder Hammondorgel. Bij hun show op het grote podium bij Ribs and Blues heb ik het Hammondorgel niet gemist. Ik ben benieuwd of dit in een kleine zaal ook zo is. De start van het concert stond in het teken van het nieuwe allbum met nummers als, ‘You’re Not Alone’, titelnummer ‘Bad Luck & The Blues’ ‘I’m Gone’ en ‘Lost en broken. Bij het laatste nummer werd het gas gelukkig even losgelaten met een mooi gevoelig middenstuk. Pas in het midden van de show was er plaats voor oude werk. Elke show die ik tot nu gezien heb refereert Jones dat Johan Derksen het nummer ‘In Too Deep’ zo goed vindt, Derksen heeft gelijk, zeker in deze versie waarbij ‘A Forest’ van The Cure verweven zat. Dat Laurence Jones een groot fan is van Jimi Hendrix laat hij bijna elke concert weten door een nummer van hem te spelen. Dit keer was ‘Voodoo Child’ aan de beurt. Dit werd een heerlijke versie. Jones zet zijn gitaar in alle standen op zijn lichaam en speelt de solo’s vol overgave. Je merkt de klik in de band. De leden zoeken elkaar regelmatig op bij het drumstel van Taylor. Met het best wel poppie ‘Stuck in the night’ waren bijna alle nummers van het nieuwe album gespeeld.

Laurence Jones

Laurence Jones

Laurence Jones

Dat Jones gewoon een aardige gast is blijkt uit de verontschuldiging aan het publiek dat hij op dit moment geen cd’s kan signeren en met de fans kletsen. Hij heeft de ziekte van Krone en door zijn nieuwe medicatie is zijn afweersysteem heel zwak. Dit was niet te merken aan de altijd enthousiaste manier waarop hij zijn shows brengt. Altijd een lach op zijn gezicht en vol overgave gitaarsolo’s spelend. Na de harde afsluiter ‘Women’ ging de band van het podium maar moest natuurlijk terugkomen van het zeer enthousiaste publiek. De toegift was met ‘Good morning blues’ van het album ‘What’s it gonne be’ een waardige afsluiter. Rockend en met een heerlijke solo’s nam de Laurence Jones band afscheid van het publiek. De Hammond heb ik geen moment gemist.

Laurence Jones

Laurence Jones

Laurence Jones

Laurence Jones

Laurence Jones

Laurence Jones

Blue Nation

Blue Nation

Het voorprogramma is voor het duo Blue Nation uit Birmingham. Dit is de eerste keer dat ze op het Europese vaste land optreden en Laurence Jones werd hier uitgebreid voor bedankt. De charismatische voorman Neil Murdoch heeft een mooie rustige stem en in zijn uithalen in het openingsnummer ‘Hand me down’ hoor ik soms een vleugje Ryan McGarvey. Samen met bassist Luke Weston horen we mooie harmonieuze zang in “Every single time’. De band probeert het publiek echt na zich toe te trekken door op het juiste moment contact te zoeken en eigen nummer als ‘Melody’ te koppelen met ‘While my guitar gently weeps’ en ‘House of the rising sun’.

Blue Nation

De band zet zich in voor de Engelse ‘Mental Health Foundation’ en is erg begaan met het thema. De opbrengst van hun kerstsingle ‘Cold nights’ gaat dan ook volledig naar deze stichting en het nummer ‘Echoes’ gaat over zelfmoord. Blue Nation was een prima band om voor een beetje contrast ten opzichte van het te verwachte gitaargeweld van Laurence Jones te zorgen.

Blue Nation

Blue Nation

Blue Nation


Ook op Blues Magazine ...