Krissy Matthews                           
Café Wilhelmina, Eindhoven
10 april 2011

Krissy Matthews

Tekst: Stan van der Lugt

De Oude Romeinen wisten het al. Zonovergoten zondagmiddagen zijn funest voor optredens in café of kroeg. Die oude wijsheid werd zondagmiddag maar weer eens bewaarheid tijdens het optreden van het 18 jarige Britse gitaartalent Krissy Matthews in Café Wilhelmina te Eindhoven. Terwijl de terrassen voor Café Wilhelmina bomvol bezoekers zaten mocht Krissy en zijn band om 17.15 uur aftrappen voor zo’n schamele 15 bezoekers.
Maar Krissy liet zich niet van de wijs brengen en zou ca 2 1/2 uur heerlijke gitaarmuziek laten horen, verdeeld over 3 sets. Veel eigen werk maar er zou ook worden geput uit een arsenaal van covers van artiesten als Johnny Kidd and the Pirates, Jimi Hendrix, Elvis, Stones en The Ventures.
Tijdens de derde set waren nog enkele bezoekers binnen gedruppeld en werd voor ca 25 man een fijn feestje gebouwd op de tonen van o.a. Mystery Train, You Can’t Always Get What You Want, Blue Suede Shoes en Fire. Krissy kreeg een deel van het publiek aan het dansen en zo werd het toch nog een leuke middag en avond. Maar om  20.00 uur was het echt uit met de pret en ontvluchten bandleden en bezoekers snel de warme zaal en zochten buiten verkoeling op een nog druk bezet terras.
Krissy Matthews is een nog onbekend fenomeen die nu al op jonge leeftijd over een fluwelen gitaartechniek beschikt en ook nog fijne composities weet te schrijven. Vocaal is het allemaal nog niet geweldig, maar Krissy heeft nog ruim de tijd om zijn zang op niveau te brengen.

Krissy Matthews-guitar/vocal/mouth-organ
Keith Matthews-bass
Miikey Dean Smith-drums

Foto Concertverslag : Krissy Matthews - 10 april 2011 Café Wilhelmina, Eindhoven

Krissy Matthews

Website artiest: www.krissymatthews.com


Ook op Blues Magazine ...